Gerben Pasman volgt Rogier Sparreboom op als CFO van Aon

19 oktober 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De 37-jarige Gerben Pasman is benoemd tot de nieuwe Chief Financial Officer van Aon in Nederland. 

Pasman is sinds 2011 in dienst van Aon, eerst als onderdeel van het Financial Planning & Analysis-team (FP&A), waarna hij vervolgens als Country Controller verantwoordelijk was voor de Financial Control-afdeling. Meest recentelijk was hij hoofd het FP&A-team in Nederland. 

Hij volgt Rogier Sparreboom op, die eerder dit jaar werd aangesteld als CFO van de EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika)-regio.

“Ik werk al de nodige jaren bij Aon en ken de cultuur dan ook goed. Mijn benoeming als CFO en daarmee het toetreden tot de directie zie ik als een mooie nieuwe uitdaging, die ik met veel energie tegemoet ga”, aldus Pasman over zijn nieuwe stap. 

Gerben Pasman, CFO, Aon

Met zijn benoeming bestaat de directie van Aon naast hemzelf uit Marc van Nuland (Country Manager, CEO Commercial Risk Solutions, Health Solutions & Affinity), Ron Gardenier (Chief MGA), Annemarie Rosebeek (Chief Affinity), Michiel van Meer (CHRO), Marleen Lemmens (CTO), Stefan Weda (CCO) en Mandy van der Zalm (CBO). 

Country Manager Van Nuland over de benoeming: “Gerben neemt veel financiële Aon-ervaring met zich mee en zal onze directie daarmee versterken. Ik kijk ernaar uit om met hem verder samen te werken binnen het directieteam.”

Aon telt in Nederland 2.500 medewerkers werkzaam vanuit 14 locaties door het land. Wereldwijd heeft de adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen meer dan 50.000 medewerkers. Per 1 januari 2021 komen daar zo’n 40.000 professionals bij, als de overname van rivaal Willis Towers Watson een feit is.