Richard Peeters wordt partner bij M&A-specialist Match Plan

02 oktober 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Richard Peeters, die zich in maart vorig jaar aansloot bij Match Plan, is begin deze maand benoemd tot partner van het M&A-adviesbureau.

“Wij zijn zeer verheugd dat Richard is toegetreden tot onze maatschap”, laat Match Plan-partner Hans van de Pas weten. “Richard heeft begin vorig jaar de overstap naar Match Plan gemaakt, nadat hij jaren actief was als Senior Manager bij EY en als partner van M&A-adviesbureau BHP. Hij heeft veel ervaring met complexe waarderingsvraagstukken en is daarnaast gespecialiseerd in waarderingen voor financiële rapportage doeleinden.”

Peeters, die in 2000 aan de Universiteit Tilburg een doctorandustitel behaalde in Corporate Finance en in 2012 een mastergraad in Business Valuation aan de Rijksuniversiteit Groningen, legt uit waarom hij graag opnieuw partner wilde worden: “In het verleden is de rol van partner bij BHP mij goed bevallen. Als ondernemer zijn de effecten van beslissingen direct merkbaar. Ik ben daar zelf als persoon door gegroeid en ben nog meer gecommitteerd aan het realiseren van doelstellingen.”

“Deze lijn wilde ik doorzetten bij Match Plan: toen ik begon als Director Valuations had ik direct de ambitie neergelegd om ook partner te worden”, legt Peeters uit. “De reden om voor Match Plan te kiezen lag in het feit dat dit bedrijf een dienstverlening heeft die veel breder is dan alleen waarderingen. Bij Match Plan kun je ook terecht voor fusies, overnames en financieringen. Daarnaast hebben we ook de juridische dienstverlening in huis. Deze brede dienstverlening in combinatie met de groeiambitie die Match Plan heeft was voor mij doorslaggevend.”

Richard Peeters, Partner, Match Plan

Hoewel Peeters een grote stap heeft gezet, verandert er niet al te veel aan zijn werkactiviteiten: “Ik blijf verantwoordelijk voor de waarderingstak binnen Match Plan en die rol vervul ik met veel plezier. Uiteraard hebben we de ambitie om de valuation-afdeling verder uit te bereiden de komende jaren. Ook zal mijn betrokkenheid bij de gehele organisatie nog verder wordt geïntensiveerd. Zo zal ik als partner bijvoorbeeld ook betrokken zijn bij vraagstukken over de koers van Match Plan en het management daarvan.”

In een blik op de toekomst laat Peeters weten dat hij de komende tijd samen met zijn collega’s een nog beter, professioneler en groter Match Plan wil gaan neerzetten. “We werken met een leuke en professionele groep mensen die aan elkaar gewaagd zijn en elkaar weten te stimuleren en uit te dagen. Hierin wil ik de mensen binnen Match Plan zoveel als mogelijk faciliteren en ondersteunen om samen de toppositie te bereiken in het segment waarin Match Plan actief is. En dat natuurlijk met plezier en een glimlach”, zegt Peeters.

Van de Pas, die al ruim vijftien jaar actief is voor de Match Plan, heeft veel vertrouwen in Peeters: “Wij zijn erg blij dat Richard is toegetreden als partner en dat hij hiermee voor langere tijd aan de organisatie is verbonden. Met de expertise van Richard zullen we ons bedrijf nog verder kunnen verbeteren en laten groeien. Zo zullen we ons de komende jaren bijvoorbeeld nog verder profileren in specifieke waarderingen zoals impairment testing en Purchase Price Allocation.”

M&A-adviesbureau Match Plan is al ruim twintig jaar een onafhankelijk kantoor dat ondernemers begeleidt bij de koop en verkoop van bedrijven. Daarnaast treedt het bedrijf op als adviseur bij waardebepalingen, financieringen en conflictbemiddeling.

“De sterke persoonlijke en zakelijke betrokkenheid is de basis van onze dienstverlening en draagt voor een belangrijk deel bij aan het succesvol afronden van opdrachten. Wij geloven dat naast kwaliteit en deskundigheid, ook cultuur en vertrouwen belangrijke sleutels tot succes zijn”, aldus Match Plan op zijn website.