Match Plan begeleidt verkoop van Strikolith aan Weber Beamix

10 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Weber Beamix, een Nederlands dochterbedrijf van het Franse beursgenoteerde Saint-Gobain, heeft Strikolith overgenomen.

Strikolith is een fabrikant en leverancier van gevel-, wand- en plafondafwerkingen. Met de overname van het bedrijf uit Raamsdonksveer neemt de grotere branchegenoot Weber Beamix een nog stevigere positie in op de markt. Het bedrijf was al voor de deal een van marktleiders in het segment voor bouwmaterialen voor de ruw- en afbouw.

Bas Huysmans, de topman van Weber Beamix, zegt hierover: “Door de complementariteit van Strikolith ontstaat een breed, diep en dus volledig assortiment van producten en oplossingen voor onze bestaande en potentiële klanten in de bouw.”

Match Plan begeleidt verkoop van Strikolith aan Weber Beamix

Voor Strikolith biedt de deal de mogelijkheid om zijn expertise uit te breiden en zelfs nieuwe markten te ontsluiten. “Onderdeel worden van Saint-Gobain is geweldig nieuws voor Strikolith. Zij zijn de ideale partner voor ons om continuïteit van het bedrijf te garanderen. Hun wereldwijde expertise en uitgebreide netwerk stelt ons in staat om ons zowel in de Benelux als internationaal verder te ontwikkelen”, aldus Stefan van Strien, algemeen directeur en eigenaar van Strikolith.

Culturele fit

Toen Strikolith in de markt op zoek ging naar een partner om de krachten mee te bundelen, speelde ook het persoonlijke aspect een doorslaggevende rol. Dit heeft het bedrijf in Weber Beamix kunnen vinden. Van Strien licht toe: “Weber Beamix past perfect bij ons gezien de gelijksoortige waarden en bedrijfscultuur. Ook Weber Beamix is enorm toegewijd aan het leveren van topkwaliteit en hecht veel waarde aan een sterke relatie met de klant.”

Als onderdeel van de integratie zal Strikolith als een zelfstandige onderneming binnen Weber Beamix gaan opereren. Van Strien – die het roer van het familiebedrijf in 2002 van zijn vader Jo van Strien overnam – zal het bedrijf blijven leiden, naast Bas Huysmans.

Verkoper Van Strien werd tijdens het dealtraject bijgestaan door experts van Match Plan Fusies & Overnames. Het M&A-bureau leverde financieel, transactie- en juridisch advies met een team bestaande uit Erik Smidt, Rens Knevels, Lucas Troelstra en Reg Schreurs.