Gerald Wong Fong Sang over de overstap naar ITDS

05 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

ITDS is sinds eind 2018 onderdeel van Redmore Group, waartoe ook Talent&Pro behoort. Gerald Wong Fong Sang kent beide organisaties als geen ander – na bijna vier jaar gewerkt te hebben voor Talent&Pro maakte hij eind vorig jaar de overstap naar ITDS. “Ik was klaar voor de volgende stap”, zo legt de Business Consultant van ITDS uit.

“Tot zover ben ik blij met de overstap naar ITDS”, vertelt Gerald, die zijn loopbaan startte bij Talent&Pro na in 2015 te zijn afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Dit heeft voor een groot deel te maken met de uitdagende opdracht waaraan hij momenteel mag bijdragen. “Ik doe nu een klus bij een internationale bank en verzekeraar. Met een groep ITDS’ers helpen we met de inrichting van een nieuw polis- en administratiesysteem. Met focus op zowel het functioneel als technisch design. Een interessante uitdaging!”

Ervaring in de financiële sector

Bij Talent&Pro richtte hij zich vooral op opdrachtgevers in de bankensector. “Ik heb daar veel kennis opgedaan over bancaire processen. Nu leer ik veel over verzekeringsprocessen en de combinatie met IT. Een mooie aanvulling op mijn skillset.”

Gerald Wong Fong Sang, ITDS

Op de vraag hoe hij systeemkennis heeft opgedaan, geeft Gerald aan: “Voor mijn start op de opdracht heb ik een training gevolgd, waardoor ik de basiskennis op het gebied van productinrichting heb opgedaan. Verder is het eigenlijk ‘learning on the job’. Gewoon door te doen. En ik heb natuurlijk mijn collega’s van ITDS waarbij ik altijd terecht kan.”

Een ander element waar de consultant bij ITDS uit kan putten, zijn de internationale mogelijkheden bij het bureau. Zijn huidige project voert hij uit bij een Belgische instelling en in het pre-Covid-19 tijdperk bracht hij vijf dagen per week in Brussel door. “Dit heb ik bewust gedaan. Ik vind het fijn om – zeker in het begin van een opdracht – direct contact te hebben bij de klant en daardoor een persoonlijke band op te bouwen. Na een aantal weken heb ik dit afgebouwd naar twee dagen per twee weken in Brussel.”

En toen kwam corona om de hoek kijken. Gerald: “Nu werken we natuurlijk al een aantal maanden volledig vanuit huis. Aan het op afstand werken waren we op onze opdracht wel gewend, dus deze switch is voor mij niet heel groot.”

Persoonlijke en inhoudelijke groei

Terugblikkend op de eerste negen maanden, zegt de business consultant: “ITDS is een mooie vervolgstap in mijn carrière. Ik begeef me graag in een omgeving waar ik persoonlijk kan groeien en ITDS biedt hiervoor het ideale platform. Dat zit ‘m enerzijds in de inhoud, anderzijds op het persoonlijk vlak. Zowel op mijn opdracht als intern wordt een mooi groeipad voor me neergelegd. En dan moet je deze zelf gaan belopen.”

Op de langere termijn hoopt hij meer naar de projectmanagement kant op te schuiven. “Echt op strategisch niveau schakelen en kijken waar de mogelijkheden bij een klant zitten. Een mooi doel om naar toe te werken.” Ook dat kan bij ITDS, en dus zit Gerald de komende jaren nog goed bij het Amsterdamse adviesbureau.