Luc Beurskens kiest voor Summiteers

21 september 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Summiteers heeft zich versterkt met een nieuwe collega, Luc Beurskens. In gesprek met Consultancy.nl vertelt Beurskens over zichzelf, zijn eerste weken en waarom hij vanuit Deloitte Greenhouse is overgestapt naar Summiteers.

Na het afronden van zijn bachelor Bedrijfskunde en master Innovatiemanagement aan de Erasmus Universiteit trapte Beurskens zijn carrière in 2015 af bij Dell, waar hij als trainee en accountmanager werkte.

Daarna vervolgde hij zijn loopbaan in de adviesbranche, door als innovatieconsultant te starten bij Deloitte. Hier was hij betrokken bij de opbouw van Greenhouse, waar men vanuit fysieke innovatielabs organisaties helpt de complexe bedrijfsuitdagingen van bijvoorbeeld het digitale tijdperk aan te gaan.

“Ik richtte me hoofdzakelijk op het ontwerp, de ontwikkeling en oplevering van de verschillende werkvormen”, vertelt Beurskens. “Ook was ik facilitator van de workshops en leidde ik interne mensen op tot gecertificeerde facilitators en bouwde ik intern en extern relaties op om bij te dragen aan de groei.”

Beurskens kijkt met veel plezier terug op zijn jaren bij Deloitte, maar merkte de afgelopen maanden dat hij toe was aan iets nieuws. “Ik hield me voornamelijk bezig met het helpen van klanten om oplossingen voor hun vraagstukken te vinden, deze behapbaar te maken en in een duidelijk plan te verwerken. De executie voor dit plan lag vervolgens bij de klant zelf, zonder dat ik hier nog bij betrokken was en dat vond ik jammer.”

Luc Beurskens kiest voor Summiteers

Het verlangen om ook bij te dragen aan de implementatie bracht hem bij Summiteers: “Hier kan ik klanten helpen om de plannen die we samen bedenken ook daadwerkelijk succesvol tot uitvoering te brengen.”

Daarbij hecht Beurskens er ook veel waarde aan dat hij de projecten niet vóór, maar mét de klant samen doet: “Ik wil het plan niet uitvoeren met een groot extern team dat alles zelf doet, maar klanten de juiste sturing en begeleiding bieden in de uitvoering, zodat ze het vervolgens zelf kunnen doen. Ik geloof erin dat oplossingen op deze manier niet alleen goed, maar ook blijvend zijn. Verder vind ik het ontzettend gaaf dat ik hier ook mee kan bouwen aan het kantoor zelf. Dit heeft mij de overstap naar Summiteers doen maken.”

Beurskens neemt veel ervaring mee op het gebied van projectmanagement, workshop design, design thinking en facilitation. “Deze ervaring helpt mij om het probleemoplossend vermogen van klanten te maximaliseren en de benadering te kiezen die bij hun werkwijze past, om ze ook daadwerkelijk in beweging te krijgen.”

Bij Summiteers is Beurskens gestart als management consultant. “Ik ben direct begonnen op een opdracht waar we een van onze klanten helpen om meer agile te werken en ook alle randvoorwaarden te creëren om dit in de praktijk daadwerkelijk te kunnen doen.”

Beurskens kijkt tevreden terug op zijn besluit om over te stappen naar Summiteers. “Hetgeen mij het meeste is opgevallen is de positieve energie die er hangt. Iedereen is welwillend om elkaar te helpen, men houdt van het werk dat ze doen en dat zorgt voor een hele leuke sfeer. Daarnaast voelt het bedrijf niet hiërarchisch en wordt iedereen op waarde geschat. Tegengeluid wordt toegejuicht om ook zelf als adviesbureau alleen maar beter te worden. Er is heel duidelijk ruimte voor het individu.”