Vier vrouwen aan de slag bij energieadviseur Energyprofs

10 juni 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Diversiteit staat hoog in het vaandel bij Energyprofs, een adviesbureau gespecialiseerd in de energiesector. In de eerste helft van het jaar heeft het bureau meer dan tien ervaren en startende consultants aan het team toegevoegd, waarvan meer dan de helft uit vrouwen bestaat. Een voorstelrondje langs een aantal kersverse vrouwelijke adviseurs.

De meest recente toevoeging aan het team is Ilse van Santvoort, die als Business Consultant is aangesteld. Na haar studie arbeid- en organisatiepsychologie en een master in beleid, communicatie en organisatie, heeft ze ruim anderhalf jaar gewerkt als recruiter/ HR-adviseur, voor Flexis uitzendbureau. Daar hield ze zich bezig met onder meer werving & selectie, acquisitie en advies rondom HR-vraagstukken zoals reorganisatie en beleid, relatiebeheer van vaste klanten, vacatures schrijven en salarisadministratie.

Ze vond het echter tijd voor een nieuwe uitdaging en heeft zich aangesloten bij EnergyProfs, waar vooral het motto '𝘪𝘵’𝘴 𝘢𝘭𝘭 𝘢𝘣𝘰𝘶𝘵 𝘱𝘦𝘰𝘱𝘭𝘦' haar aansprak. Dat motto sluit goed aan bij haar interesse voor de rol van mensen binnen organisaties. Van Santfoort: “Een verandering wordt vaak pas succesvol als je er samen voor gaat.” 

Een maand eerder startte ook Merel van Eeden, eveneens in de rol van Business Consultant. Sinds haar Master Global Business and Sustainability interesseert ze zich zeer in de (duurzame) energiesector en heeft heel veel zin om voor de opdrachtgevers van EnergyProfs aan de slag te gaan.

In haar loopbaan heeft Van Eeden al enige relevante ervaring op gedaan, onder meer zo’n drie jaar binnen Sungevity International, een specialist in zonnepanelen en hernieuwbare energie. In haar laatste rol was ze Manager installatie partners, waar ze verantwoordelijk was voor Sungevity's installatienetwerk in Nederland

Ilse van Santvoort, Merel van Eeden, Iris van de Weijer en Mandy van der Walle
Een derde nieuwe Business Consultant is Iris van de Weijer. Sinds 1 maart maakt ze onderdeel uit van het team. Alvorens ze bij het energie adviesbureau is gestart, rondde ze een master in Social, Health & Organizational Psychology af aan Universiteit Utrecht.

Tijdens haar opleiding deed ze reeds enkele jaren ervaring op als projectassistent bij Aces Nederland, een werving- en selectiebureau. Vervolgens werkte ze korte tijd als coach en trainer voor September Advies, een organisatie gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren bij het maken van een studiekeuze. Het afgelopen jaar werkte ze voor OBI4wan, een aanbieder van chatbot en customer service oplossingen. 

En begin dit jaar werd Mandy van der Walle als Business Consultant toegevoegd aan het team. Zij is begonnen met haar eerste project bij Eneco, waar ze samen met een aantal andere Energyprofs-collega's helpt bij het beheer van (groot) zakelijk klanten.

Voorafgaande aan haar loopbaan rondde ze een master af in Occupational Health Psychology aan Universiteit Leiden en eerder een master in Arbeids- en organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze doorliep een stage bij Nederlandse denktank SMO, in de rol van projectmedewerker en was recruitmentstagiair bij Royal BAM Group.