The Future Partners helpt IT'ers met stap naar ondernemerschap

16 september 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Veel IT’ers durven de stap naar ondernemerschap niet te maken. Of wachten te lang met hun besluit. Met een nieuw programma voor IT’ers wil The Future Partners daar verandering in brengen.

Nederland telt zo’n 380.000 IT’ers, waarvan er ongeveer 45.000 actief zijn als zelfstandig professionals. Volgens The Future Partners, een collectief van startende zzp’ers in de IT, kan dat aantal nog veel hoger komen te liggen, ware het niet dat sommige ondernemers drempels ervaren om de sprong in het diepe te wagen.

Veel IT-professionals zien ondanks hun inhoudelijke IT-expertise namelijk op tegen bijvoorbeeld het opstellen van een ondernemingsplan, het zelf moeten werven van nieuwe klanten, het voeren van een eigen financiële administratie, of het aangaan van de concurrentie met andere IT-partijen in de markt.

The Future Partners

Het in 2020 opgetuigde The Future Partners, onderdeel van IT-netwerk en ondernemerscollectief The Future Group, wil IT’ers helpen de stap naar het ondernemerschap te maken. Met een goede voorbereiding en de juiste begeleiding is deze namelijk niet zo groot, aldus Future Partners.

Het nieuwe programma helpt IT’ers om te beginnen met het leggen van een sterk fundament, zodat ze als zelfstandig ondernemer de markt kunnen veroveren en succesvol kunnen zijn. Het programma duurt circa drie jaar en is opgedeeld in drie hoofdcategorieën met meerdere niveaus: persoonlijke branding en ontwikkeling, commerciële vaardigheden en ondernemerschap.

Richting opdrachtgevers is het voor de IT-professionals cruciaal om zich goed te positioneren en presenteren als expert en thought leader binnen hun werkveld. Future Partners helpt deelnemers onder meer een ondernemersplan te ontwikkelen en biedt hen toegang tot een e-learning platform.

Daarnaast werken de deelnemers aan hun commerciële vaardigheden: van het doen van marktonderzoek, het uitvoeren van SWOT-analyses of het oefenen van gesprekstechnieken, verkoop- en onderhandelingsvaardigheden tot het closen van opdrachten en het vergroten van hun netwerk.

Ook maken ze zich alle belangrijke aspecten van het ondernemerschap eigen. Het op de juiste manier voeren van hun financiën, hoe ze pensioen en vermogen kunnen opbouwen, of welke verzekeringen van pas kunnen komen.
The Future Partners helpt IT'ers met stap naar ondernemerschapKijkend naar de huidige marktsituatie, stelt The Future Partners dat de vraag naar IT-specialisten in Nederland ondanks de coronacrisis hoog blijft. Veel organisaties zien zich in ‘het nieuwe normaal’ genoodzaakt om hun bedrijfsvoering en processen te digitaliseren of te optimaliseren en doen een beroep op IT-partijen en professionals om hen daarbij te helpen.

“Wendbaar zijn en blijven is voor onze opdrachtgevers zeker vandaag de dag van grote waarde. Vrijwel ieder proces is sterk afhankelijk geworden van een goed IT-landschap. Dit brengt een stijgende vraag naar IT-specialisten met zich mee. Met The Future Partners investeren wij in deze groeiende vraag”, laat de organisatie weten.

Patrick Barbier Managing Director

Om leiding te geven aan het nieuwe ondernemersprogramma en label, besloot The Future Partners Patrick Barbier, sinds 2018 binnen The Future Group actief als Manager Maatschapmanagement, te benoemen tot Managing Director.

“Het gehele traject helpt onze specialisten om een volwaardige businesspartner te worden en bovenal een goeie ondernemer”, vertelt Barbier in toelichting op zijn nieuwe rol. “Het plan is om kwalitatief verder te groeien. Om fantastische Future Partners af te leveren en om onze Future Partners te voorzien van hoogwaardige service. Belangrijk blijft dat we het label gezamenlijk maken en bouwen. Het huidige succes is dan ook te danken aan alle Future Partners en ik heb er zin in om met deze energieke club specialisten verder te bouwen aan het IT-ondernemerslandschap in Nederland.” 

The Future Group, opgericht in 2000, bestaat uit een consortium van maatschappen gericht op hoogwaardige ICT-dienstverlening. Iedere maatschap kent haar eigen vakspecialisatie. Iedere vakspecialist binnen TFG heeft een universitaire- of hbo-opleiding, minimaal 7+ jaar relevante werkervaring en een unieke specialisatie.