Erwin Buitelaar leidt het Expertisecentrum Subsidies van Vanberkel

04 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na zich meer dan twintig jaar voor Big Four-kantoor EY te hebben ingezet, heeft Erwin Buitelaar zich verbonden aan Vanberkel Professionals, waar hij het nieuw opgezette Expertisecentrum Subsidies gaat leiden. 

Dinsdag was het de eerste dag voor Erwin bij het middelgrote adviesbureau uit Zoetermeer. Na 23 jaar EY houdt hij een dubbel gevoel over aan de overstap, maar “ik kijk enorm uit naar mijn nieuwe uitdaging”, zo vertelt hij.

Erwin is benoemd tot Hoofd van het Expertisecentrum Subsidies van Vanberkel Professionals, de praktijk die (semi-)publieke klanten van het bureau ondersteunt met de inrichting, het financiële beheer en de uitvoering van subsidieprogramma’s. Vanberkel Professionals werkt voor zowel partijen die een subsidieregeling/programma beheren als voor partijen die een subsidie ontvangen en hierover verantwoording dienen af te leggen. 

Erwin Buitelaar, Hoofd van het Expertisecentrum Subsidies, Vanberkel Professionals

Bob van Berkel, de managing director van het adviesbureau, legt uit waarom deze dienst aan de portefeuille is toegevoegd: “We volgen de marktontwikkelingen op de voet en ontvangen regelmatig vragen rondom het beheer van subsidieprogramma’s en subsidieprojecten. Met deze stap kunnen we onze klanten optimaal bedienen.” 

Hij voegt dat de benoeming ook in lijn ligt met de strategie van het kantoor om een allround financiële dienstverlener te worden voor de publieke sector. Het advies- en interimbureau startte jaren geleden als een specialist in finance & risk. Inmiddels biedt het ook diensten op het gebied van internal audit, fiscaliteit en datamanagement, en verzorgt het ook trainingen. “Het bij elkaar brengen van onze expertises leidt tot maatwerk dat voldoet aan de klantbehoefte binnen het brede publieke domein”, aldus Van Berkel. 

Het nieuwe Expertisecentrum Subsidies helpt opdrachtgevers met strategische diensten, zoals de professionalisering van de beheerorganisatie, de aansluiting met financiële applicaties, alsook met uitvoerende diensten zoals het verbeteren van procedures en systemen, het beheer van de administratie van een individueel project, het optimaliseren van managementinformatie of de waardering van afgelopen en lopende projecten in de jaarrekening. 

Erwin heeft een jarenlange ervaring in het vak. Bij EY was hij meest recentelijk verantwoordelijk voor de Haagse tak van de Subsidy Audit Services-groep, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van subsidiecontroles. Erwin wordt binnen Vanberkel Professionals bijgestaan door een groep van professionals die ruime ervaring in het subsidiedomein met zich meebrengen.