Marktlink versterkt team met vijf nieuwe M&A-consultants

03 september 2020 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marktlink heeft deze maand vijf nieuwe junior adviseurs aan de gelederen toegevoegd. Een voorstelronde langs de junior dealmakers, die vertellen waarom ze voor de landelijke M&A-specialist hebben gekozen.

Mark Schutte

In Mark Schutte’s eerste studiejaren werd duidelijk dat hij bovengemiddelde interesse heeft in de financiële markten, M&A en het mkb. Deze interesse heeft hij in praktijk gebracht met stages bij ABN Amro MeesPierson (publieke financiële markten) en Quadrum Capital (private financiële markten). Bij deze laatste stage is hij voor het eerst in aanraking gekomen met M&A in het dynamische mkb. Volgend op zijn bacheloropleiding Bedrijfskunde en master Finance is de keuze voor fusies & overnames daarom een logische stap.

“Het analyseren van bedrijven in verschillende branches geeft mij veel energie”, vertelt Schutte. “Daarnaast word ik enthousiast van het voeren van gesprekken met ondernemers die met passie over hun levenswerk praten. Marktlink is een jonge, ambitieuze organisatie die deze ondernemers zorgvuldig begeleidt in het gehele aan- of verkooptraject. Hierdoor zijn de werkzaamheden divers en is er een steile leercurve. De combinatie van de sociale contacten, financiële aspecten en de commercie is voor mij de reden dat ik voor Marktlink heb gekozen.” 

Marktlink versterkt team met vijf nieuwe M&A-consultants

Lars van Marrewijk

Lars van Marrewijk behaalde zijn bachelor Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hierna heeft hij de master Finance & Investments succesvol afgerond in Rotterdam en een corporate finance-stage gelopen bij PwC. Gecombineerd met drie jaar werkervaring bij Beequip, een Rotterdamse fintech-leasingmaatschappij voor het mkb, heeft hij aantoonbare affiniteit met ondernemers en een goede financiële basiskennis. 

“Wat mij het meest aanspreekt bij Martklink is de fijne sfeer en het enthousiasme dat iedereen binnen de organisatie uitstraalt”, aldus Van Marrewijk. “Daarnaast biedt Marktlink de perfecte combinatie van inhoudelijk analytisch werk en samenwerking met de ondernemer. Het dynamische aspect van fusies en overnames en het begeleiden van een ondernemer bij dit complexe proces geeft mij een enorme kick.”

Laurens Heideman

Laurens Heideman behaalde zijn bachelor Business Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna koos hij voor Finance als master. Tijdens zijn studie heeft hij altijd gewerkt bij verschillende bedrijven en daarnaast veel gereisd. Hij heeft ook zijn hele studententijd gevoetbald bij studentenvoetbalvereniging the Knickerbockers. Heideman voelt zich erg verbonden met het noorden, daarom kiest hij voor het kantoor van Marktlink in Drachten. 

“Tijdens mijn master zat ik erg in dubio of ik het noorden wilde verlaten voor de Randstad om mijn carrière in de financiële wereld te beginnen”, licht hij toe. “Ik was daarom ook erg blij om te horen dat Marktlink een kantoor in Drachten had geopend. Ik heb gelijk gesolliciteerd en na een aantal gesprekken was het voor mij snel duidelijk dat dit de werkgever was voor mij. De combinatie van werken binnen een jonge en professionele organisatie en de noorderlijke nuchterheid van het kantoor Drachten sprak mij erg aan.”

“Gedurende mijn studententijd heb ik bij enkele bedrijven binnen het mkb gewerkt en inzicht gekregen in de passie van de ondernemers en de ups en downs die een onderneming met zich meebrengt. Ik heb gekozen voor Marktlink om veel van dit soort mooie bedrijven en ondernemers te leren kennen en deze te begeleiden in mooie deals.” 

Max Kaagman

Max Kaagman verhuisde in 2014 naar Groningen om Small Business and Retail Management te gaan studeren, een opleiding met veel aandacht voor ondernemerschap. Ondernemerschap speelde al vroeg in zijn leven een grote rol – zijn ouders zijn in 2000 hun eigen onderneming gestart. Dit heeft veel invloed gehad op Max’ manier van denken en doen: zelfstandig werken, initiatief en risico nemen en discipline hebben. Gedurende zijn studie heeft hij een half jaar in Hongkong gewoond, waar hij bij een kleine onderneming de marketing en sales heeft gedaan.

Na zijn studie in Groningen heeft hij zijn master in Financial Management gehaald aan Nyenrode. Zijn keuze voor deze school was opnieuw vanwege de aandacht voor ondernemerschap en het bij elkaar brengen van theorie en praktijk. 

“Mijn keuze voor Marktlink ligt in lijn met eerdere keuzes voor mijn studies en de mentaliteit die ik vanuit thuis heb meegekregen”, geeft Kaagman aan. “Het ondernemerschap en het werken in een jonge en ambitieuze omgeving trekken mij aan. De opgedane kennis kan ik combineren met persoonlijke ervaring met het ondernemerschap.” 

Menno Cosijnse

Menno Cosijnse behaalde zijn bachelor Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens en na zijn bachelor heeft hij voor diverse mkb-ondernemingen gewerkt. Na het afronden van zijn bachelor en enige tijd als zelfstandige te hebben gewerkt, is hij verder gaan studeren aan de universiteit van Tilburg. Hier heeft hij zijn master in Finance behaald, waarin hij onder andere onderzoek deed naar het effect van duurzaamheid op bedrijfswaarde. 

“Tijdens mijn bachelor werkte ik bij een jonge startup en maakte het overnameproces van binnenuit mee”, blikt hij terug. “Ik merkte dat de passie en euforie die bij een geslaagde aandelenoverdracht komt kijken mij happy maakte. Dit was tegelijkertijd mijn drijfveer om me te specialiseren richting fusies en overnames tijdens mijn Finance-master. Doordat Marktlink zich specialiseert in het mkb en ondernemerschap stimuleert was de keuze voor Marktlink snel gemaakt.” 

Marktlink heeft vijf kantoren in Nederland, gevestigd in Amsterdam, Deventer, Drachten, Gouda en ’s-Hertogenbosch.