Strategy& promoveert Roderik van Houtert tot Director

12 augustus 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Amsterdamse kantoor van Strategy&, de strategietak van PwC, heeft Roderik van Houtert gepromoveerd tot Director.

In zijn nieuwe rol wordt Roderik van Houtert onderdeel van Strategy&’s senior team in Nederland. Momenteel geeft hij mede leiding aan de Nederlandse financial services-praktijk, waarbij hij een team aanstuurt van consultants die hoofdzakelijk werken met grote verzekeraars en banken, zowel in binnenland als internationaal.

Van Houtert zelf houdt zich voornamelijk bezig met het faciliteren van grootschalige strategische transformaties. Daarbij maakt hij gebruik van Strategy&’s zogeheten ‘Fit for Growth’-propositie, waarmee het strategiekantoor klanten helpt krachtig de toekomst in te gaan door de daarvoor benodigde capaciteiten te identificeren, het gewenste bedrijfsmodel op te bouwen en de daadwerkelijke verandering te faciliteren. Hij heeft ook diepgaande ervaring in bedrijfsstrategie, prijsstelling, klantervaring en opkomende thema’s zoals ecosystemen.

Strategy& promoveert Roderik van Houtert tot Director

De kersverse Director heeft leidinggegeven en bijgedragen aan een aantal grote strategische transformaties binnen de sector, waarbij hij klanten bediende in onder meer Nederland, de VS en de UK. Bij één klant, een mondiaal herverzekerings- en risicomanagementkantoor, was Van Houtert onderdeel van een team dat hielp een wereldwijde run rate-besparing van meer dan $600 miljoen te realiseren. Bij een leidende Amerikaanse investeringsbank hielp eenzelfde project bij het realiseren van een besparing van meer dan $300 miljoen op de jaarlijkse activiteiten.

Van Houtert brengt een internationaal profiel mee naar zijn nieuwe rol. Eerder studeerde en werkte hij in de VS. Nadat hij zijn carrière in Nederland aftrapte bij PwC verhuisde hij naar de VS om te werken voor het New Yorkse kantoor van het adviesbureau. Laten maakte hij de overstap naar strategiedochter Strategy&, na de overname van Booz & Company door PwC. Begin 2018 keerde hij terug naar Nederland.

In Nederland wordt Strategy& bestuurd door een team van zes partners, waaronder de recent gepromoveerde Jeroen Crijns. Het Nederlandse kantoor wordt geleid door Managing Partner Sander Visser.