Jeroen Crijns benoemd tot partner bij Strategy& Nederland

21 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jeroen Crijns is benoemd tot partner bij Strategy&, de strategische consultancypraktijk van PwC.

De kersverse partner sloot zich in 2008 aan bij Strategy& (destijds nog Booz & Company), na te zijn afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven, met een specialisatie in Industrial Engineering & Management Science. De afgelopen twaalf jaar – tussendoor rondde hij eveneens een MBA af aan INSEAD – wist Crijns binnen de organisatie door te groeien en vanwege zijn sterke trackrecord en toewijding wordt hij nu beloond met het partnerschap.

Crijns geeft leiding aan de Financial Services-praktijk van Strategy& in Nederland. Hij adviseert banken en verzekeraars in ons land en binnen Europa, die hij ondersteunt op het gebied van strategie operating model-transformatie, risk & capital management, en het ontwikkelen van nieuwe proposities. Jeroen Crijns, Partner, Strategy&Naast het helpen van klanten, is Crijns ook verantwoordelijk voor Strategy&’s kennisleiderschap binnen de sector. Begin dit jaar haalde hij de landelijke media, nadat een rapport dat hij mede had opgesteld werd opgepikt door onder meer het Financieele Dagblad. In het rapport stelde Crijns en de medeauteurs dat de bankensector baat zou hebben bij de centrale opslag van data van zakelijke klanten.

De vier grootbanken en Triodosbank verwerken zo’n 27 miljoen betalingstransacties per dag, en het kost enorm veel mankracht en systeemcapaciteit om al deze transacties te monitoren. Volgens Strategy& zou een centrale organisatie die zich bezighoudt met het verzamelen, opslaan en onderhouden van zakelijke klantgegevens tot tientallen miljoen euro’s goedkoper zijn dan de huidige manier van werken.

“Er wordt nu veel werk dubbel gedaan door banken en bedrijven. Het Nederlandse bedrijfsleven en de banken kunnen gezamenlijk tot €80 miljoen besparen als zij op dit terrein samenwerken”, zei Crijns in een persverklaring aangaande het rapport. Banken hebben ondertussen laten weten dat ze oren hebben naar zo’n gezamenlijke faciliteit, en onderzoeken samen met belangenvereniging Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) de haalbaarheid hiervan. 

Crijns wordt de zevende partner van Strategy& in Amsterdam, waar het strategy consultancykantoor een team van zo’n 100 consultants en staf huisvest. Overige partners binnen het kantoor zijn Sander Visser (Managing Partner), Lucas Prat Bertrams en Marc Hoogenberg (beiden werden partner in 2017), Mahadeva Matt Mani, Paul Nillesen en Steven Pattheeuws.