Skyberate en MageHost voegen zich bij IT-hostinggroep

05 augustus 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Total Webhosting Solutions heeft twee deals gesloten, waarmee het zijn greep op de Nederlandse e-commerce hostingmarkt verder versterkt.

Met tal van bedrijven die opereren onder zijn paraplu – waaronder Argeweb, Flexwebhosting, RealHosting, Neostrada, SingularWeb, Savvii, Softec en Yourhosting – mag het IT-bedrijf uit Zwolle zich een van de grootste spelers in de snelgroeiende markt voor webhosting noemen.

Skyberate

De overname van Skyberate voegt een bekende branchepartij toe aan de groep. Het bedrijf uit Doetinchem is de afgelopen zeventien jaar uitgegroeid tot een van de grotere partijen voor het hosten van Magento-, Wordpress- en Shopware-platforms.

Volgens Jeffrey Brussen, de oprichter van Skyberate, komt zijn bedrijf met de overname in vertrouwde handen. “De langetermijngroei en continue ontwikkeling van Skyberate zijn bij Total Webhosting Solutions in goede handen. Dat was voor ons een belangrijke overweging om voor hen te kiezen. Total Webhosting Solutions kan het bedrijf ook internationaal verder brengen.”

De eigenaren van Skyberate – Jeffrey Brussen en Sander Dingen, die elkaar kennen sinds de middelbare school – werden tijdens het verkooptraject geadviseerd door Hogenhouck m&a. “De samenwerking was intensief, met een goede rolverdeling, van strategie tot executie. We zijn erg tevreden over de transactie”, vertelt Brussen over de begeleiding.

Skyberate en MageHost voegen zich bij IT-hostinggroep

MageHost

Het in Valkenswaard gevestigde MageHost is een specialist in Magento- en Shopware-hosting. Het bedrijf is in 2012 opgericht door Jeroen Vermeulen en heeft de afgelopen jaren een snelle groei gerealiseerd. Nu wil Vermeulen samen met zijn team de volgende groeifase in, en Total Webhosting Solutions wordt hiervoor gezien als de ideale partner. Het Zwolse bedrijf zal MageHost ondersteunen met commerciële slagkracht, kennis en kunde, evenals zijn infrastructuur.

“Gezien de snelle groei van het bedrijf was nu het juiste moment om deze samenwerking aan te gaan”, legt Vermeulen uit. “Op deze manier kunnen klanten er zeker van zijn dat zij 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar de allerbeste e-commerce webhosting krijgen met de daarbij behorende serviceniveaus.”

Matthieu van Amerongen, de CEO van Total Webhosting Solutions, reageert verheugd op twee overnames. Hij wijst op het decentrale model waarmee Total Webhosting Solutions opereert, waarbij zowel de individuele leden als het bedrijf als geheel krachtiger worden wanneer nieuwe partners zich bij het netwerk aansluiten.

“Elke ondernemer die zijn of haar onderneming inbrengt versterkt de groep en zichzelf omdat we een omgeving creëren waarin ondernemers van elkaar kunnen leren. Elke nieuwe ondernemer brengt weer nieuwe ervaringen die van waarde zijn. We zijn dan ook blij dat we Skyberate en MageHost bij Total Webhosting Solutions kunnen verwelkomen om samen dé e-commerce hostingspecialist te bouwen.”