Dylan Hermanns en Joyce Hooites Meursing starten bij Summiteers

04 augustus 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Summiteers heeft zich versterkt met twee nieuwe aanwinsten. Dylan Hermanns is gestart als Management Consultant en Joyce Hooites Meursing als Office Manager. 

Dylan Hermanns brengt een aantal jaar consultancyervaring mee naar Summiteers. Hij begon zijn loopbaan als Project Management Consultant bij Critical Minds. 

“Daar heb ik diverse projecten gedraaid”, vertelt hij. “Zo was ik betrokken bij meerdere grote projecten binnen de maritieme industrie. Ik vervulde onder meer de rol van Project Beheersing Consultant, waarbij ik me bezighield met het signaleren van eventuele afwijkingen in de voortgang van projecten op het gebied van tijd en budget. Ook was ik daar trainer in een Lean-traject, waarbij het meer ging om het productiepersoneel ‘uit de weerstand te krijgen’ dan het daadwerkelijk aanleren van vaardigheden.”

De rode draad in Hermanns’ werkzaamheden bij Critical Minds was het structureren en inzichtelijk maken van data en processen, maar hij leerde al snel dat het uiteindelijk allemaal draait om de mens: “Zij zijn uiteindelijk diegene die het moeten doen. Eigenaarschap en motivatie zijn dus zeer belangrijk.”
Dylan Hermanns en Joyce Hooites Meursing, Summiteers

Met deze benadering van consultancy is hij bij Summiteers helemaal op zijn plaats. “Mijn keuze voor Summiteers komt voort uit het feit dat ze super vette opdrachten doen, een filosofie hanteren die mij op het lijf geschreven is en er een enorme bak aan kennis binnen de organisatie aanwezig is”, geeft hij aan. “De aanwezige kennis zorgt ervoor dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen en ik denk dat ik met mijn scherpe, kritische blik een bijdrage aan de ontwikkeling van Summiteers kan leveren.” 

Daarbij kan Hermanns ook putten uit de ervaring die hij opdeed als zelfstandig ondernemer: het afgelopen jaar adviseerde hij onder de naam DWRS (spreek uit: dwars) mkb’ers rond het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Dit zelfstandige bestaan heeft hij nu ingeruild om Summiteer te worden. “En laten ze bij Summiteers nou net op zoek zijn naar mensen met een ondernemend karakter”, vertelt hij. “En het mag natuurlijk ook gezegd worden: alleen is toch maar alleen. De gezelligheid van een team als Summiteers wil je eigenlijk gewoon niet missen.” 

Tegelijk met Hermanns heeft ook Joyce Hooites Meursing zich aangesloten bij Summiteers. De afgelopen tweeënhalf jaar werkte Hooites Meursing als personal assistant en floormanager voor Michelin-sterrenrestaurant &moshik. Eerder was ze lange tijd in verschillende rollen actief voor ABN AMRO.

Vanwaar de overstap naar Summiteers en de adviesbranche? “Het is een kantoor met een persoonlijke sfeer waar een fijne positieve energie hangt. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook zeker ruimte voor leuke dingen”, vertelt ze. “Summiteers werkt onder andere voor grote banken en dat met hoge kwaliteit serviceverlening. Ik zag hierin dus een mooie combinatie van mijn voorgaande werkgevers.”

“Het is een kantoor met een persoonlijke sfeer waar een fijne positieve energie hangt.” 

“Veel gaat hier op basis van vertrouwen en zelfstandigheid en dat vind ik fijn werken”, legt de kersverse Office Manager uit. “Daarnaast is er veel aandacht voor jou als persoon en je persoonlijke ontwikkeling, dat trok mij aan tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan.”

In deze coronatijd is bijna alles anders, zo ook het starten aan een nieuwe baan. “Beginnen bij een nieuwe werkgever is altijd spannend, maar in deze tijd misschien nog wel spannender”, vertelt Hooites Meursing. “Je kunt jezelf niet netjes voorstellen door een hand te geven en alles gaat nu net iets anders dan anders.” 

Desondanks kijkt ze met veel plezier terug op haar eerste weken: “Mijn start bij Summiteers was echt waanzinnig, ik mocht meteen mee op een tweedaags teamevent. De perfecte vliegende start om je nieuwe collega’s te leren kennen. Daarnaast krijg ik nu de ruimte om op kantoor te werken. Dat vind ik erg fijn want zo kan ik iedereen nog beter leren kennen en zijn er korte lijntjes om vragen te stellen.”

Hooites Meursing heeft dan ook veel zin in het vervolg van haar nieuwe avontuur: “Ik ga met veel plezier meebouwen aan dit prachtige bedrijf! Dat doe ik op veel verschillende vlakken en dat vind ik nou juist zo leuk aan mijn nieuwe baan bij Summiteers. Van HR, vakantieplanning, agendabeheer tot finance. Geen dag zal hetzelfde zijn.”