Fidet: Consultants in Finance, Risk en Data

27 juli 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Sinds eind 2019 staat Mignon Marseille aan het roer van Fidet. Het fundament staat rotsvast: al ruim 20 jaar helpt Fidet organisaties bij het transformeren en versterken van hun finance- en riskfunctie. Tegenover Consultancy.nl vertelt Marseille over de dienstverlening en de kansen en ontwikkelingen in de markt.

“Fidet combineert sectorkennis met finance-, risk- en data-expertise, verander- en implementatiekracht. We werken al jaren met de grote banken en verzekeraars, zijn betrokken bij projecten op het gebied van compliance, acteren als procesbewakers binnen transformaties en co-realiseren implementaties van regelgeving en datagerichter werken”, vertelt Mignon Marseille over de dienstverlening van Fidet.

Het Utrechtse bureau ondersteunt zijn klanten met adviesdiensten, maar is vooral gericht op de implementatie. “Omdat we geloven dat we dan de meeste impact maken”, aldus Marseille. “Onze change consultants doen niets liever dan samen met de opdrachtgever de gewenste veranderingen en verbeteringen realiseren.” 

Tot de opdrachtgevers van Fidet behoren tal van bekende namen in het financiële landschap. Denk aan ABN Amro, Achmea, PGGM, Nationale Nederlanden en Volksbank. Maar het bedrijf bedient ook finance-afdelingen buiten de financiële sector. Zo hebben Fidet-professionals opdrachten uitgevoerd voor onder meer gemeente Utrecht, Leaseplan en zakelijk dienstverlener Deloitte

Mignon Marseille, Managing Partner van Fidet

Onlangs was er een ‘moment of fame’ voor Fidet, want het bureau werd uitgelicht in het RTL Z-programma ‘How It’s Done’. Tv-kijkend Nederland kreeg een unieke inkijk in het werk van een Fidetter, de organisatie en de professionals achter het merk. Gevraagd naar wat haar vooral trots maakt, geeft Marseille aan dat dat de Fidetters zelf zijn en de “saamhorigheid waarin iedereen meebouwt aan de Fidet-organisatie”. Ze voegt toe: “En, naast de mogelijkheid tot ontwikkeling en uitdagende projecten, is er ook tijd voor leuke activiteiten.” 

Steeds meer focus op datagedreven werken

Fidet opereert in een markt waarin de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. “De traditionele finance en risk is in hoog tempo aan het transformeren van een rapportage-gedreven organisatie naar een data gedreven organisatie”, legt Marseille uit. Fidet speelt hierop in door onder meer in te zetten op het verder uitbouwen van de data & analytics-praktijk. “We merken dat veel van onze klanten behoefte hebben aan experts die kunnen meewerken aan data-gerelateerde vraagstukken. Onze huidige Fidetters doen dit al met veel plezier, maar we zijn altijd op zoek naar vers talent.”

Het bedrijf biedt juniors die aan boord komen een “sterk fundament”, in de vorm van een geïntegreerd tweejaars TopTalent-programma. Om er voor te zorgen dat kennis continu wordt bijgespijkerd, brengen de senior adviseurs hun kennis en ervaring over aan de juniors. “Fidet is een prachtig bedrijf, met betrokken consultants. Graag delen wij dit succes met nieuwe Fidetters”, besluit Marseille.

Kandidaten die willen ontdekken of Fidet een volgende stap in hun carrière kan zijn, kunnen hun cv en motivatiebrief sturen naar werving@fidet.nl.