Kruger en TIC Advisory begeleiden overname van Lucullus

20 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Verbruggen Food Group neemt Lucullus over, een importeur van oosterse levensmiddelen en keukenbenodigdheden. Hiermee vergroot Verbruggen zijn assortiment en speelt het in op de vraag naar oosterse producten. De overname werd begeleid door Kruger en TIC Advisory.

“Met de acquisitie van Lucullus hebben we wederom een prachtig merk met historie en kwaliteit toegevoegd aan het assortiment van Verbruggen Food Group”, stelt Verbruggen-CEO Ronald Versluis. “Naast het geweldige aanbod, sprak ook het familiaire karakter van het bedrijf ons enorm aan. Met Lucullus nemen we een belangrijke stap in onze ambitie een toonaangevende speler te worden in de Nederlandse foodservicemarkt.”

Het in Leiderdorp gevestigde Lucullus is sinds 1941 actief als importeur en heeft verschillende merken in het assortiment. Er werken 20 mensen bij het bedrijf.

Verbruggen verbreedt oosterse assortiment met overname Lucullus

“De heren Verhoog zijn bijzonder trots op de ontwikkeling en groei die Lucullus onder de huidige leiding heeft doorgemaakt”, geven Lucullus-bestuurders Rijk en Geert Verhoog aan in toelichting op de verkoop. “Wij hebben als broers goed nagedacht over de toekomst van Lucullus. De afgelopen tijd groeide de overtuiging dat de overname door Verbruggen Food Group het juiste scenario is voor Lucullus, om de marktpositie zowel in binnen- als buitenland verder te versterken. Wij dragen Lucullus met een gerust hart over.”

Nieuwe eigenaar Verbruggen werd in 1911 opgericht en is een groothandel in allerlei soorten voedingsmiddelen. Het Noord-Brabantse bedrijf biedt werk aan 260 mensen.

Twee jaar geleden werd Verbruggen Food Group zelf overgenomen door Holland Food Group. Sindsdien is Holland Food Group Verbruggen aan het versterken door strategische overnames. Naast Lucullus werd onlangs bijvoorbeeld zoetwarengroothandel Bos-Gooiland ingelijfd. Ook zal de groep in het eerste kwartaal van 2021 een nieuw distributiecentrum van 60.000 m2 langs de A73 in Haps (gemeente Cuijk) betrekken om de groei te faciliteren.

Tijdens het overnametraject verzorgden Cornee de Kluyver en Frank Leijendekker van Kruger Corporate Finance het M&A-advies. Dennis Doornbos en Nienke Pronk van TIC Advisory waren verantwoordelijk voor de financiële due diligence. Rond de overname zijn geen financiële details naar buiten gebracht.