MyBrand begeleidt SAP-migraties bij Ausnutria en Intertoys

09 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SAP-dienstverlener myBrand werkt samen met twee van zijn klanten aan een grote SAP-migratie.

Bij speelgoedretailer Intertoys, hebben consultants en IT-professionals van myBrand, een dochtermaatschappij van Conclusion, geholpen om diens SAP-omgeving te verhuizen naar de Azure Cloud, waarmee het naar eigen zeggen een van de eerste bedrijven in ons land is dat zijn ERP-omgeving naar de publieke cloud heeft overgezet (‘SAP on Azure’).

Intertoys besloot tot de migratie over te gaan aangezien zijn legacy-infrastructuur het einde van zijn levensduur had bereikt. De retailer moest op zoek naar een moderne oplossing en na een vergelijkingstraject viel de keuze op de Azure public cloud. 

De migratie vond plaats op zondag 24 mei, en de afgelopen zes weken zijn alle puntjes op de i gezet. Gert-Leo Bakker, relatiemanager bij myBrand: “Door een gedegen voorbereiding verliep de migratie geruisloos en volledig volgens plan. De paar technische issues die zich in de voorbereidingsfase voordeden, hebben we inmiddels vlot kunnen verhelpen.”

Opdrachtgever Robin Tichler, IT-manager bij Intertoys, kijkt met tevredenheid terug op het project en de ondersteuning van myBrand. “Ze hebben een bewezen trackrecord, zowel in datacentermigraties als in technisch beheer. Het zijn ervaren consultants die doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen.”myBrand begeleidt SAP-migraties bij Ausnutria en IntertoysIn een soortgelijke opdracht als voor Intertoys, helpt een ander myBrand-team Ausnutria, een producent van baby- en kindervoeding, met de uitrol van SAP binnen de bedrijfsvoering. Het Nederlands-Chinese bedrijf maakt melkpoeder en flesvoeding op basis van geitenmelk en biologische koemelk onder de merknamen Kabrita en Neolac.

Het bedrijf groeit hard, vooral dankzij de exportmarkt (China is de grootste afnemer), en wil toekomstige groei ondersteunen met een beter en moderner IT-systeem. Hiervoor is gekozen om wereldwijd te werken met SAP. 

Zodra de uitrol is voltooid, zullen het hoofdkantoor, de vier fabrieken in Nederland en de verkoopkantoren in negen landen zijn overgegaan op SAP. Het bedrijf volgt een gefaseerde uitrolstrategie: de fabrieken in Heerenveen en Leeuwarden zijn inmiddels live gegaan en momenteel wordt gewerkt aan de go-live (1 januari 2021) in de fabriek in Kampen. Voor deze uitrol is SAP-specialist myBrand aan boord gehaald. 

Ondanks de coronacrisis en de anderhalvemeterbeperkingen verloopt het project voorspoedig, zegt Barber Eegdeman, CFO bij Ausnutria. “Sterker, de coronacrisis werkte misschien wel in ons voordeel, omdat mensen in tijden van crisis nog meer gericht zijn op samenwerken en effectief vergaderen. De inhoud stond centraal en politieke discussies bij de koffiemachine bleven achterwege. Voor de meeste besprekingen werkt Microsoft Teams prima.”

Over de keuze voor myBrand, zegt Eegdeman: “Ze spreken onze taal, ze begrijpen onze processen en voelen heel goed aan wat er nodig is om dit project tot een succes te maken, zowel aan de IT-kant als de veranderkant.”