Buitenlichtproducent Techmar haalt investeerder aan boord

07 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Twentse participatiemaatschappij Dei Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Techmar uit Hengelo. 

Techmar is een specialist in 12 volt buitenverlichting, en bedient de markt met de merken Garden Lights, Lightpro en Ludeco. Het bedrijf levert aan tuincentra, bouwmarkten, (online) groothandels en distributeurs, en is ook internationaal actief. Zo worden de tuinlampen van het bedrijf verkocht in meer dan 40 landen wereldwijd. 

Aan het roer van Techmar staat oprichter, directeur en eigenaar Roy Middelbos. Na bijna 20 jaar leiding te hebben gegeven aan het bedrijf besloot hij recent dat het tijd was voor nieuw leiderschap. Enerzijds zodat hij zich kan richten op andere dingen, anderzijds zodat een frisse start gemaakt kan worden, nu het bedrijf zijn groei en bedrijfsvoering naar “de volgende fase” wil brengen.

“Ik heb weloverwogen besloten om terug te treden uit dit mooie bedrijf. Ik kijk met trots terug op wat we samen bereikt hebben, nu is het tijd voor een volgende stap”, aldus Middelbos. 

Buitenlicht producent Techmar haalt investeerder aan boord

Met Dei Capital is een partner gevonden voor deze stap. Nico Niehoff, managing partner van het private equity-bedrijf, is onder de indruk van het bedrijf, de producten en ziet volop kansen. “Techmar heeft een prachtige range aan 12 volt buitenverlichtingsproducten succesvol op de markt gebracht. De onderneming heeft een geweldige groei doorgemaakt en wij kijken ernaar uit om samen met het team van Techmar deze groei door te zetten.”

De dagelijkse leiding van Techmar blijft in handen van mede-eigenaar Gert Nijland. Hij laat weten dat Techmar nauwkeurig heeft gezocht naar de juiste investeerder, waarbij hij benadrukt dat niet alleen is gezocht naar een partij die ervaren en kundig is, maar die ook qua profiel en cultuur past bij Techmar. “Ik ben er zeker van die in Dei Capital te hebben gevonden, en zo onze organisatie verder te kunnen professionaliseren, nog meer te kunnen innoveren en ons marktaandeel te kunnen vergroten.”

Techmar werd tijdens het dealtraject bijgestaan door André Oude Weernink van boutique corporate finance-kantoor Incorpe en Jetse Eringa van advocatenkantoor Damsté. Dei Capital werd op juridisch vlak geadviseerd door Marjolein van Leeuwen van JPR Advocaten, terwijl financieel advies inhouse werd verzorgd.

Vorige maand ging dealmaker Bas Coumans aan de slag bij Dei Capital.