Dealmaker Bas Coumans aan de slag bij Dei Capital

15 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Bas Coumans, Director bij de Corporate Finance afdeling van KroeseWevers, heeft de dienstverlener verruild voor een nieuwe uitdaging bij financiële investeerder Dei Capital. 

De 40-jarige Coumans werkte bijna twee jaar voor het accountants- en advieskantoor, en daarvoor zo'n zeven jaar – in twee afzonderlijke periodes – voor branchegenoot Ten Kate Huizinga Corporate Finance (sinds eind 2017 onderdeel van Mazars).

Tussendoor bekleedde hij de rol van Financieel Directeur bij Hencon, een leverancier van mobiele uitrusting voor de zware industrie. Eerder in zijn loopbaan deed Coumans meer dan tien jaar werkervaring op bij twee van de Big Four kantoren: PwC (het voormalige PricewaterhouseCoopers) en EY (voorheen Ernst & Young).

Bij het in Enschede gevestigde Dei Capital is Coumans per 1 juni 2020 benoemd tot Investment Director. Samen met oprichter Nico Niehoff gaat hij zich richten op de acquisitie van nieuwe overnames en het leveren van strategisch en tactisch advies aan bestaande participaties, zoals de Wessels Groep. Dit bedrijf is een met de labels Wessels Tegels, Corbeel & Greven Natuursteen en Betting Ressing een begrip in de bouwwereld.

Bas Coumans, Investment Director, Dei Capital

“Een gemeenschappelijke relatie stelde Nico Niehoff en mij aan elkaar voor. Tijdens onze kennismaking was algauw duidelijk waarom; ook wij herkenden de match”, aldus Coumans. Met name het duurzame karakter in de dienstverlening van Dei Capital spreekt hem aan. In tegenstelling tot private equity partijen, koopt Dei Capital bedrijven niet aan met enkel de intentie om het bedrijf binnen enkele jaren door te verkopen.

Coumans: “Dei Capital kiest heel bewust voor duurzame overnames; dat spreekt mij aan.” De investeerder focust zich op familiebedrijven in de maakindustrie, dienstverlening en handel in de Benelux en Duitsland – met een primaire focus op Oost-Nederland.

Niehoff over de aanstelling van de ervaren Coumans: “Bas brengt veel kennis en ervaring mee uit zijn voorgaande rollen. Hiermee kunnen wij nog beter dan voorheen onze participaties begeleiden met het bereiken van de doelstellingen. Daardoor kunnen wij duurzaam waarde blijven toevoegen aan onze participaties.