BOAG Advies en Management sluit zich aan bij Drees & Sommer

02 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

BOAG Advies en Management, een bureau gespecialiseerd in huisvestings- en vastgoedvraagstukken, heeft zich aangesloten bij Drees & Sommer. Door de krachtenbundeling heeft Drees & Sommer nu zo’n 100 professionals in ons land.

Wereldwijd telt Drees & Sommer ongeveer 3.800 medewerkers, die werkzaam zijn vanuit 46 kantoren en samen een omzet genereren van ongeveer €500 miljoen. Het bedrijf is sinds een aantal jaar ook actief in Nederland, en hoewel het in deze periode een aantal grote projecten heeft weten binnen te halen, realiseerde het managementteam van het bedrijf dat opschaling van de activiteiten nodig was.

“Om grotere en uitdagende projecten aan te kunnen moeten we opschalen en hebben we meer expertise en mensen in huis nodig”, legt Michel de Haan, directievoorzitter van Drees & Sommer Nederland, uit. “Daarom hebben we gekeken naar het werven van nieuwe mensen of naar een fusie.”

Andre Leeuwis, Michel de Haan, Johan de Vries, Ton Heijmans en Kurt van Dijk

Het werd uiteindelijk het laatste, vanwege de goede fit tussen de twee bureaus. “We hebben een verrassend goede klik en een gedeelde visie”, aldus De Haan. Ton Heijmans, die eerder de rol van directievoorzitter bij BOAG vervulde, beaamt dit: “We zijn complementair aan elkaar en hebben dezelfde cultuur, normen en waarden.” 

Vanuit een dienstenperspectief zijn de twee partijen “behoorlijk complementair” aan elkaar, zeggen de twee bestuurders. BOAG richt zich voornamelijk op beleggers en ontwikkelaars in de vastgoedmarkt. Drees & Sommer daarentegen richt zich meer op de gebruiker en gebruikerservaringen. “Door de fusie kunnen we nu alle stakeholders in een project op een goede manier bedienen”, aldus De Haan.

Diensten die de partijen aanbieden aan klanten omvatten advies aan vastgoed- en infrastructuurprojecten, bouwmanagement, werkplekbeheer, kantoorinrichting en facility management, De organisaties ondersteunen hun klanten vanuit kantoren in Amsterdam (Nieuw-Vennep), Rotterdam (Capelle aan den IJssel) en Eindhoven. “We hebben hiermee een mooie spreiding over Nederland, maar ik sluit niet uit dat we in de toekomst verder zullen uitbreiden. We willen dichtbij het talent zitten en ook als projecten zich concentreren binnen een bepaalde regio daarop inspelen”, aldus De Haan.

De komende periode blijven beide adviesbedrijven onder eigen naam actief. Op termijn wordt de naam BOAG uitgefaseerd.