Ramona Chang verruilt bankierswereld voor Marktlink

08 juli 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ramona Chang begint op 1 september als marketing manager en managementteam-lid van Marktlink.

Chang brengt ruim 20 jaar aan ervaring in marketing en communicatie mee naar de bedrijfsovernamespecialist. Momenteel werkt ze nog als marketing consultant bij ABN Amro MeesPierson. Ze werkte vanaf 2011 enkele jaren op interim-basis als senior communicatie- en contentmanager bij ABN Amro en vermogensbeheerdochter ABN Amro MeesPierson. In 2016 kwam ze daar in vaste dienst.

Van 2005 tot 2019 had Chang samen met Anneke van der Ent haar eigen communicatieadviesbureau: Chang & Van der Ent. In die tijd deed ze opdrachten voor vele private en publieke organisaties, waaronder Rabobank, gemeente Utrecht, gemeente Oudkerk en werkgeversvereniging AWVN.

Aan het begin van haar professionele carrière werkte Chang ruim zeven jaar voor Start, eerst als beleidsmedewerker communicatie en commercie lid van het MT en daarna als communicatieadviseur.
Ramona Chang, Marketing manager - MarktlinkChang laat weten zich te verheugen op haar komst naar Marktlink: “Mijn drive is bouwen aan merken en teams. Dit heb ik negen jaar met veel plezier en groot enthousiasme bij ABN Amro MeesPierson mogen doen. Nadat ik de afgelopen tijd mooie gesprekken met de partners van Marktlink heb gevoerd, begon het te kriebelen. Ik merkte dat de ambitie en het enthousiasme waarmee Marktlink de markt wil veroveren mij enorm aanspreekt. Hun klantengroep ligt mij goed. Ook vanuit de bank zijn ondernemers een belangrijke doelgroep.”

Daarnaast ziet de aanstaande Marktlink-manager het als een uitdaging om zich te storten op de wereld van fusies en overnames, voor haar nog onontgonnen terrein: “Hier kan ik me goed in laten bijscholen. Gelukkig heb ik met mijn brede financiële kennis een mooie basis. Verder kan ik starten met een jong team en enthousiaste professionals. Dat is natuurlijk gaaf.”