Tenzinger dochter Cure4 koopt MijnZorgdeclaratie.nl

02 mei 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Zorgdienstverlener Tenzinger heeft MijnZorgdeclaratie.nl overgenomen, een declaratieservice voor zorgverleners.

MijnZorgdeclaratie.nl wordt ingelijfd van De Heer Software & Co, een IT-bedrijf uit Sliedrecht dat zich richt op de zorgmarkt. De tool wordt ondergebracht bij Cure4, de consultancypraktijk van Tenzinger.

Dit Utrechtse bedrijf is ook het moederbedrijf van onder meer EPD-leverancier Medicore en Cura, een leverancier van zorginformatiesystemen aan de gehandicaptenzorg, de thuiszorg en de VVT.

“De overname van MijnZorgdeclaratie.nl past in de ambitie en groeistrategie van Cure4. Het is een mooie innovatieve aanvulling op onze uitgebreide Shared Services-dienstverlening op het gebied van zorgadministratie. Hiermee vergroten we de slagkracht binnen onze teams en kunnen we de declaratieservice nog meer door ontwikkelen ten behoeve van onze opdrachtgevers”, aldus Tenzinger in een persbericht.

MijnZorgdeclaratie.nl

Het declareren van kosten aan het zorgkantoor, zorgverzekeraars en gemeenten is een van de meest lastige taken voor zorgverleners, en is ook een tijdrovende klus. Een benchmark van Berenschot uit 2019 toonde aan dat zorgverleners vandaag de dag gemiddeld 35% van hun tijd besteden aan administratieve taken.

Door het proces van het declareren van uren en kosten efficiënter in te richten, kunnen zorgverleners tijd besparen en deze inzetten waar deze het meeste nodig is: voor de zorg van patiënten. De declaratieservice van Tenzinger helpt zorgverleners in zowel de cure en care met het simpel en veilig verwerken van zorguren en – declaraties.

Ook zorgt het portaal voor de aanlevering bij de juiste instanties. De SaaS oplossing biedt zorgverleners altijd toegang tot de status van hun declaraties, via pc, tablet en mobiel.

In november vorig jaar nam Tenzinger de business unit Cura over van softwarebedrijf Unit4.