Tenzinger bundelt de krachten van dochterondernemingen

05 januari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Tenzinger heeft de merken van alle dochterondernemingen geharmoniseerd om de zichtbaarheid in de markt te vergroten.

Met meer dan 300 medewerkers werkzaam vanuit vestigingen in Utrecht, Sliedrecht en Hengelo is Tenzinger een van de grotere gespecialiseerde zakelijke dienstverleners voor de zorgsector. Tenzinger helpt zorginstellingen in de care, ouderenzorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en ggz met het verbeteren en digitaliseren van zorg- en administratieve processen. 

Per 1 januari dit jaar heeft de zorgspecialist besloten om de verschillende labels waarmee het opereert samen te voegen. “Door gezamenlijk verder te gaan onder de naam Tenzinger vergroten we onze zichtbaarheid”, legt CEO Boris Hololtcheff uit.

Tenzinger - Alles is ZorgDe grootste dochteronderneming Medicore is een leverancier van EPD-systemen voor de planbare ziekenhuiszorg en de ambulante ggz. Fierit, ontstaan na de overname van Unit4 Cura, is een leverancier van ECD-systemen voor de VVT en gehandicaptenzorg. Dagelijks werken er meer dan 100.000 zorgprofessionals met de oplossingen van Fierit, waaronder de Elektronisch Cliënten Dossiers Cura en Plancare.

Cure4 is de consultancy en interimpraktijk van Tenzinger. Daarnaast levert Cure4 financiële dienstverlening aan zorginstellingen. 6Gorilla’s is een datastartup, en afgelopen jaar werden ook PlanCare, De Heer Software en Serviant ingelijfd, waarmee Tenzinger zich vandaag de dag de grootste ECD-leverancier in de care market mag noemen. Wellbee is de e-healthtak van de onderneming. 

Door de schaalgrootte die nu gerealiseerd wordt, beschikt het nieuwe Tenzinger over meer slagkracht. CFO Björn Simmelink hierover: “In het verlengde van onze doelstelling om van veel grotere betekenis te worden voor de gezondheidszorg, is schaalgrootte de kern. Onze labels hebben allemaal te maken met dezelfde vraagstukken, door de basis generiek te maken kunnen we meer impact maken voor de zorg en creëren we ruimte om te investeren in innovatie.”