Twentse investeerder Quadrum stapt in IT-bedrijf CSN Groep

30 juni 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Twentse participatiemaatschappij Quadrum Capital heeft zijn portfolio in de IT-wereld uitgebreid door zijn investering in CSN Groep uit Leusden.

CSN Groep helpt partijen in de bouw- en installatiesector en de maakindustrie met een keur aan IT-diensten. CSN Groep ondersteunt ook circa 1.500 klanten met digitale werkplekken, IT-beveiliging en managed services. Het bedrijf levert daarnaast tal van eigen apps en IT-oplossingen die klanten kunnen gebruiken, waaronder tools voor business information modeling (BIM) en computer aided design (CAD).

Groeistrategie versnellen

Met de investering van Quadrum Capital uit Almelo – financiële details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt – wil CSN Groep de groeistrategie van het bedrijf versnellen. Het bedrijf, opgericht in 1991, heeft vooral in de afgelopen vijf jaar sterke groei weten te realiseren, en als het aan oprichter CEO Mathijs Bakker ligt, wordt deze lijn ondanks de coronacrisis doorgetrokken.

Dit wordt op twee manieren mogelijk gemaakt door Quadrum Capital. Ten eerste zal de investeerder de nodige financiering bieden om de bedrijfsvoering en de dienstverlening verder uit te bouwen. Daarnaast heeft Quadrum Capital al verschillende IT-bedrijven in zijn portfolio, zoals cloud-expert Fundaments, IT-dienstverlener Exite ICT en cybersecurityspecialist DataExpert. 

Twentse investeerder Quadrum stapt in IT-bedrijf CSN Groep

Door samen te werken met deze bedrijven kan CSN Groep zijn proposities aan klanten versterken. Bakker zegt hierover: “Een multidisciplinaire IT-footprint is nodig om bedrijven te helpen bij hun reis naar een ‘digital enterprise’. Samenwerking is key. Niet alles zelf doen, maar de krachten bundelen om op ieder punt van de reis de beste kwaliteit te kunnen leveren. Het partnership met Quadrum Capital maakt dat we hierin versneld stappen kunnen zetten.”

Arjan Hoop, Managing Partner van Quadrum Capital, heeft ook grote verwachtingen van deze synergie. “Vanuit de slagkracht van onze IT-familie kunnen wij CSN Groep optimaal ondersteunen in het uitbouwen van haar marktpositie als succesvolle managed service provider en marktleider op het gebied van geavanceerde online werkomgevingen voor de bouw en de maakindustrie.”

CEO Bakker werkte tijdens het dealtraject met Hogenhouck m&a. Het dealteambestond uit Rik Stikkelbroeck, Hein Stoops, Margot IJssel de Schepper en Mark van Beusekom.

Rik Stikkelbroeck, partner bij Hogenhouck m&a: “CSN Groep en Hogenhouck kennen elkaar al enige tijd. Vanaf de eerste gesprekken met Mathijs was duidelijk dat bij hem de voorkeur lag in het vinden van een sterke partner om samen CSN Groep de komende jaren verder te ontwikkelen. In Quadrum is deze partner gevonden. Wij wensen Mathijs, alle CSN-ers en Quadrum een gezonde en succesvolle toekomst!” 

In april lijfde Quadrum Capital nog social content- en marketingbureau Blauw Gras in.