Boer & Croon verwelkomt drie nieuwe Managers

25 juni 2020 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

Binnen Boer & Croon zijn recent drie nieuwe managers gestart: Stijn van Hooff, Martine Scheerder en Diederick Gallas. Tegenover Consultancy.nl vertellen ze over hun achtergrond en keuze voor het managementbureau, over hun persoonlijke ontwikkelwensen en welke bijdrage ze willen leveren.

Stijn van Hooff was voorafgaande aan zijn start bij Boer & Croon werkzaam als projectmanager bij een corporate services provider. Bij het bedrijf veranderde veel in korte tijd en Van Hooff was onder meer betrokken bij een flinke transformatie van de Nederlandse organisatie en een wereldwijde software-implementatie. Eerder werkte hij in de evenementenbranche en zette hij onder andere een pop-up restaurant op en was hij betrokken bij een pilot voor een televisieprogramma.

Over zijn keuze voor Boer & Croon zegt hij: “Ik wilde graag bij Boer & Croon werken omdat ik geloof in de manier waarop zij werken. Namelijk door goede mensen zelfstandig te laten werken op uiteenlopende opdrachten en tegelijkertijd een goede basis op te bouwen door de interne talentontwikkeling.”

Stijn van Hooff, Martine Scheerder en Diederick Gallas - Boer & Croon

Wat Van Hooff bovendien enthousiast maakte is de veelzijdigheid van de opdrachten waaraan hij bij Boer & Croon zal werken. “Op de langere termijn wil ik me misschien wat meer specialiseren, maar voorlopig denk ik dat het goed is om verschillende organisaties en vraagstukken te zien”, aldus de kersverse Manager. “Juist wanneer ik daar steeds vaker en sneller de overeenkomsten tussen kan zien, denk ik van meerwaarde te kunnen zijn voor klanten en Boer & Croon zelf. Ik heb daarom ook zin om me te verdiepen in verschillende typen klanten en opdrachten. Misschien hoop ik nog het meest op werkzaamheden met betrekking tot duurzaamheid. Veranderingen vind ik altijd interessant. Zeker wanneer dat betekent dat ik met mijn eigen ontwikkeling ook de wereld een klein beetje kan verbeteren.”

Gevraagd naar ontwikkelpunten waaraan hij bij Boer & Croon wil werken, geeft Van Hooff aan: “Ik wil mijn kracht uitbouwen om snel met concrete voorstellen te komen in complexe en stressvolle situaties, zowel aan de zakelijk-analytische als de sociale kant. Tegelijkertijd wil ik me verder ontwikkelen in het luisteren naar en doorgronden van behoeften om zo tot een oplossing op maat te komen. Ik hoop wat prikkelende gedachten aan Boer & Croon toe te kunnen voegen. Nu wil ik niet iedereen over één kam scheren, maar in een zakelijke omgeving heb ik soms een gedachte die iets van de norm afwijkt”, besluit Van Hooff.

“Ik wilde graag bij Boer & Croon werken omdat ik geloof in de manier waarop zij werken.”
– Stijn van Hooff

Medio mei is ook Martine Scheerder gestart bij Boer & Croon. Hiervoor werkte ze voor de corporate banking-tak van NIBC Bank. Daar deed ze vooral ervaring op binnen de TMT&S-sector (Technology, Media, Telecom & Services). “In mijn rol bij NIBC heb ik me breed ontwikkeld door veel verschillende ‘opportunities’ te bekijken en meerdere deals te draaien, variërend van ‘senior debt’, ‘mezzanine’, ‘minority equity’ tot M&A. Ook heb ik een mooie uitstap mogen maken naar het Duitse NIBC-kantoor in Frankfurt.”

In de periode voor NIBC vervulde Scheerder de rol van commercial controller bij Confia en werkte ze als M&A-analist bij KPMG corporate finance. Voorafgaande aan haar loopbaan rondde ze een master in Finance af aan de Universiteit van Amsterdam.

Op de vraag waarom ze heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging in de management consultancy, geeft Scheerder aan: “Die overstap heb ik vooral gemaakt om mijn organisatiescope te verbreden en mijn management skills verder te ontwikkelen. De reden dat ik me heb aangesloten bij het Boer en Croon-netwerk heeft vooral me te maken met de jonge, hechte en zeer energieke samenstelling van de young executives en managers. Daarnaast krijg ik binnen Boer en Croon de gelegenheid om de managers en de strategy solution verder uit te bouwen en in te vullen.”

De uitdagingen die Scheerder hoopt tegen te komen in haar nieuwe rol als Manager bij Boer & Croon, liggen met name op het vlak van het verbeteren van de samenwerking binnen bedrijven, door bijvoorbeeld het signaleren van synergieën. “Daarnaast hoop ik door een creatieve en analytische blik toegevoegde waarde te kunnen creëren in strategische besluitvorming”, besluit ze.

“Ik heb me vooral bij Boer en Croon aangesloten vanwege de jonge, hechte en zeer energieke samenstelling van de young executives en managers.”
– Martine Scheerder

Diederick Gallas heeft gekozen voor een rol binnen Boer & Croon om twee redenen: “Ten eerste vanwege de mensen. De ondernemende mentaliteit van de relatief jonge groep mensen werkt aanstekelijk. Ik proef hier ieders intrinsieke drive en enthousiasme. Ten tweede vanwege de impact die je hier kan maken als manager. Gesteund door een aantrekkelijk ontwikkelingsprogramma en een achterban met een arsenaal aan kennis, is het mogelijk om als consultant het verschil te kunnen maken.” 

Als het gaat om persoonlijke ontwikkeling wil Gallas bij Boer & Croon graag excelleren op het gebied van finance-transformaties, daarnaast wil hij zijn commerciële vaardigheden verder ontwikkelen. De mogelijkheden die het managementbureau biedt spreken hem dan ook zeer aan: “Het ontwikkelprogramma is een geweldig instrument om je skillset uit te breiden. In combinatie met intervisie van collega’s belooft dit een boost te geven aan mijn professionele impact.” Ook is Gallas enthousiast over het feit dat er naast het draaien op ‘reguliere opdrachten’ verwacht wordt dat de propositie met het team verder op de kaart wordt gezet. 

Voor zijn stap naar Boer & Croon deed Gallas ervaring op bij uiteenlopende werkgevers. Zo was hij in zijn meest recente rol zo’n twee jaar actief als business controller bij KLM Cityhopper. “Mijn domein besloeg het vliegend personeel, de trainingsorganisatie en verwante zaken waar het vliegend personeel gebruik van maakt (onder andere catering, hotels, taxi’s, et cetera).” In zijn rol was hij verantwoordelijk voor de financiële bewaking en beheersing van dit domein, was hij businesspartner van het lijnmanagement en bood hij ondersteuning bij het opstellen van diverse businesscases.

“Ik hoop met mijn opgedane kennis het Finance & Technology-team kracht bij te kunnen zetten in het uitbouwen van Management Solutions”
 Diederick Gallas 

Na het afronden van een master in Financial Economics aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, was hij stagiair op de afdeling Corporate Finance & Capital Markets bij ABN Amro, finance consultant bij EY en businessanalist bij vastgoedonderneming Merin.

Binnen Boer & Croon hoopt Gallas nieuwe uitdagingen tegen te komen. “Allereerst”, zo legt hij uit, “de commerciële uitdaging om nieuwe acquisities te doen of op een bestaande opdracht extra te kunnen ‘verkopen’.” Daarnaast kijkt hij ernaar uit om nieuwe proposities op de markt te brengen. “Ik hoop met mijn opgedane kennis het Finance & Technology-team kracht bij te kunnen zetten in het uitbouwen van Management Solutions”, besluit hij.