Vakantiepark exploitant EuroParcs lijft Droomparken in

05 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Vakantiepark EuroParcs heeft branchegenoot Droomparken overgenomen. Samen hebben de twee partners meer dan 10.000 vakantiehuisjes en vakantiewoningen, verspreid over 32 parken. 

Met de bundeling van kennis, kunde en ervaring willen de twee familiebedrijven een versnelde verdere groei in binnen- en buitenland mogelijk maken. Kort na het tekenen van de fusieplannen lieten EuroParcs en Droomparken weten volgend jaar vier nieuwe resorts te openen in Oostenrijk. 

Droomparken – vooral bekend als de shirtsponsor van Rotterdamse voetbalclub Feyenoord – is actief in Nederland. EuroParcs daarentegen heeft al een internationale voetafdruk – het bedrijf exploiteert behalve in Nederland ook recreatieparken in België en op Bonaire. 

Vorig jaar kreeg EuroParcs een forse investering van de Bussumse investeringsmaatschappij Waterland, met als doel om de groei te versnellen. De familie Vos, geleid door de gebroeders Wim Vos en Wouter Vos, blijft echter het gezicht van de zaak. De private equity-investeerders werken vooral op de achtergrond aan strategie, financiering en optimalisatie van de bedrijfsvoering. 

EuroParcs lijft Droomparken in

Veranderende klantwensen

Samen zeggen de twee vakantieparken bovendien beter te kunnen inspelen op de veranderende wensen van klanten. Zo zien ze op korte termijn kansen door de terugloop van internationale vakanties. Wim Vos en Wouter Vos: “In de Nederlandse markt zijn nu ontwikkelingen te zien waarop we nu optimaal kunnen inspelen.” 

Dit geldt ook voor de lange termijn, zeggen de gebroeders. “Mensen gaan vaker, korter en het hele jaar door in verschillende samenstellingen – met het gezin, met stellen of vrienden dan wel alleen – op vakantie. Daarbij wordt er grotere diversiteit en meer service verlangd.” Met hoogwaardige vakantieparken op A-locaties verwachten ze hieraan tegemoet te kunnen komen.

De EuroParcs en Droomparken-deal is begeleid door consultants van PwC. Bart Weijers en Ruud Elsinghorst van PwC Tax leverden belastingadviesdiensten, terwijl Cornelis Smaal en Chris van Haarlem zorgden voor het financiële boekenonderzoek (‘financial due diligence’). 

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Beide familiebedrijven blijven actief in de markt onder hun eigen naam.

Begin deze week nam EuroParcs nog een belang in de parken Panorama Camping Gulperberg in Nederlands Limburg en Glampingresort Hoge Kempen in Belgisch Limburg.