Remco van Zwol kiest voor energieadviesbureau Lux Consulting

05 juni 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lux Consulting heeft het team uitgebreid met Remco van Zwol, die sinds medio mei als Business Consultant werkzaam is voor het adviesbureau voor de energiesector.

Vertel eens, waarom heb je voor Lux Consulting gekozen?

Een helpende hand bieden aan een organisatie is mijn drijfveer. Dit doe ik door organisatorische en interpersoonlijke aspecten simpel te maken én te behouden. Hierbij houd ik rekening met de theorie, maar anderzijds stroop ik ook graag mijn mouwen op om aan te pakken.

Lux Consulting is zo’n organisatie. Een jonge club mensen die in staat is het bedrijfsleven een stapje aangenamer te maken. Zij geloven dat ze de consultancy in de energiemarkt kunnen veranderen en werkelijk van toegevoegde waarde kunnen zijn. Dit doen ze door goed na te denken, te acteren om uiteindelijk te verrassen. Dit team van consultants werkt iedere dag bij de klant om samen hun doelen te behalen. 

Remco van Zwol, Business Consultant bij Lux Consulting

Kan je iets meer vertellen over je achtergrond?

In 2016 heb ik mijn bachelor Business Management afgerond met een onderzoek naar de mogelijkheden waarop professionalisering de werkdruk van medewerkers kan verminderen. Dit onderzoek voerde ik uit bij een jongerenhuisvester in Utrecht. Dit heeft geresulteerd in een verandertraject waar ik mij de afgelopen twee jaar op kon uitleven. Ik vond het fantastisch om samen met een groep mensen, destijds nog de oude initiators, een stevige basis te leggen voor de komende jaren. 

De eerste periode heb ik voornamelijk besteed aan het herstructureren van de organisatie. Later volgde een periode van procesoptimalisatie, waarbij ik de doorlooptijd van huurprocessen en beheerprocessen heb verkort. Met een afsluitend project gaf ik invulling aan het centraliseren van een aantal bedrijfsonderdelen. Hierbij heb ik nieuwe werkwijzen uitgezet en gaf ik begeleiding aan medewerkers op de werkvloer.

Het klinkt als een cliché, maar wat ik het meest waardeer in mijn werk is om het werkplezier van mijn collega’s te vergroten door hen het juiste gereedschap te geven en hen hiermee te leren werken om zo een afdeling of project beter te laten functioneren.

Wat is je eerste indruk van Lux Consulting?

In één van de eerste telefoongesprekken werd het mij duidelijk wat er bij Lux toe doet. Waar het in de eerste gesprekken voornamelijk ging over wat zij deden, wat zij konden en welke mogelijkheden Lux te bieden had, werd een diepere grondoorzaak mij later in één zin samengevat.

In een gesprek met Jeroen Stooker (eigenaar van Lux Consulting) legde hij mij uit waarom zij besloten mij aan te nemen: “Als ik je tegenkom in de kroeg moet ik ook gewoon biertje met je kunnen drinken. Je moet veel kunnen, je moet de juiste papieren en certificaten hebben, maar bovenal vind ik het ook gewoon belangrijk dat je erbij past. Het werk dat we doen, doen we met plezier en dat bereik je het best met een leuke club mensen.”

Natuurlijk ben ik benieuwd naar wat mijn eerste opdracht zal zijn, welke rol ik mag vervullen en wat het mij gaat brengen. Helemaal in een tijd als deze, waarbij een inwerkproces voornamelijk thuis op de bank plaatsvindt. Jonathan Zigter (eigenaar van Lux Consulting) heb ik dan ook al meerdere malen horen zeggen: “Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk.” En zo is het maar net.