Leann Naessens over haar eerste jaar bij Lux Consulting

20 april 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Leann Naessens is inmiddels meer dan een jaar in dienst bij Lux Consulting, een adviesbureau gericht op de energiesector. Drie vragen aan de business consultant. 

Hoe heb je het eerste jaar ervaren?

Voorheen zat ik in de sales. Ik heb de switch gemaakt naar de consultancy (per 1 februari 2019 gestart bij Lux Consulting), dus dat was in het begin wel even wennen – maar ik ben heel goed ontvangen.

Toen er niet direct een opdracht beschikbaar was, kreeg ik de mogelijkheid om een klassikale Prince2-cursus te volgen en mijzelf te certificeren middels een aantal online cursussen (Scrummaster en Productowner). Nog geen twee weken later kon ik beginnen op mijn eerste consultancyproject.

Het werken bij Lux Consulting bevalt erg goed, ik heb leuke collega’s waar ik ook goed mee kan sparren. Verder worden er mooie bedrijfsuitjes georganiseerd zoals afgelopen jaar naar de European Utilities Week in Parijs, komend jaar is deze in Milaan. Daarnaast gaan we elk jaar op skivakantie met het team en aanhang, hebben we kerstdiners en elke vijf weken Lux-dagen.

Sinds 1 januari ben ik verantwoordelijk geworden voor de werving en selectie binnen Lux Consulting, waardoor ik meewerk aan de groei van Lux met behoud van cultuur en de gezellige sfeer.

Leann Naessens over haar eerste jaar bij Lux Consulting

Wat was je eerste project?

Mijn eerste opdracht was bij DNWG, een Netbeheerder in Zeeland. Ik ben daar gestart als Projectleider procesoptimalisatie op een project voor Goeree Overflakkee en dan met name voor de afdeling ‘Aansluitingen’. Ondertussen ben ik ook werkzaam voor de afdeling ‘Projects’ en ondersteun ik taken voor de afdeling ‘Grootverbruik’. 

Wat houdt je opdracht precies in?

Stedin heeft DNWG gekocht zodat zij van elkaar kunnen leren. Mijn project ligt in het verlengde van dit streven. In Zeeland worden elektriciteit, gas, water en CAI samen in een sleuf gelegd wat kostenbesparing oplevert. De klant krijgt één offerte en één factuur en de aannemer krijgt één opdracht. Dit resulteert in hoge klanttevredenheid richting DNWG. 

Deze werkwijze is ongeveer anderhalf jaar geleden uitgerold op Goeree Overflakkee en wordt gezien als proeftuin. We kijken hier wat Stedin van DNWG kan leren maar ook andersom en voeren dit door binnen de organisaties. 

Naast deze opdracht heb ik mij het afgelopen jaar ook beziggehouden met de certificering ISO27001. Mijn rol was om ervoor te zorgen dat alle informatie voorhanden was, alle medewerkers van de afdelingen ‘Aansluitingen’ en ‘Projects’ op de hoogte waren van informatiebeveiliging en de juiste mensen worden voorgedragen voor de interviews. De certificering vind dit jaar weer plaats en ik zal hier wederom een rol in gaan spelen. 

Tot slot ben ik privacycoördinator binnen ‘Klant & Markt’. Mijn rol is om alle zaken omtrent AVG goed vast leggen. Eerst heb ik gekeken naar de verwerkingen, dus welke persoonsgegevens worden verwerkt en door wie? Momenteel ben ik aan het onderzoeken welke bewaartermijnen er hangen aan de betreffende processen en of alle verwerkersovereenkomsten aanwezig zijn. Is dit niet het geval, dan moeten deze opgesteld en ondertekend worden door bijvoorbeeld een aannemer, stakeholder of leverancier.