Bart Verheyen over zijn eerste jaar bij Lux Consulting

08 november 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bart Verheyen ging in de zomer van 2018 aan de slag als Business Consultant bij Lux Consulting. Inmiddels is Verheyen een jaar en verschillende rollen verder – tijd om terug te blikken op dit eerste jaar. Consultancy.nl ging in gesprek met Bart om te horen hoe het hem is vergaan.

We spraken elkaar een jaar geleden toen je net in dienst was. Hoe ging je eerste dag bij Lux Consulting?

Mijn eerste dag bij Lux Consulting was direct ook mijn eerste dag bij de klant. DELTA, een dynamisch bedrijf actief in een voor mij nieuwe branche. Erg spannend natuurlijk, maar het fijne intakegesprek en het feit dat ook een andere Lux-collega hier een opdracht vervulde gaf mij gelijk veel vertrouwen.

Kun je wat meer vertellen over je rol en persoonlijk ontwikkeling?

Ik ben gestart als Incident-coördinator; een rol waarin ik in aanraking ben gekomen met veel processen, applicaties en verschillende personen binnen DELTA. Ondanks tijdstuk en de aard van het werk (productie issues) een erg leuke rol waarin samenwerking centraal staat. Drilldown van issues, opvolgen van acties, rapporteren van voortgang en het onderzoeken van trends zijn enkele taken die ik heb vervuld binnen deze rol. Niet veel later is hier het coördineren van changes bijgekomen, wat een mooie aanvulling was op het proces van incidentenbeheer.

Bart Verheyen versterkt Lux Consulting als Business Consultant

Na een half jaar ontstond binnen DELTA de vraag naar iemand die het Portalenteam (PHP) kon helpen met het coördineren van werkzaamheden en projecten in de rol van Functioneel Consultant en Projectcoördinator. Dit was mij een mooie nieuwe uitdaging en ook intern was mijn naam al genoemd als mogelijke kandidaat. Na een korte kennismaking kon ik starten bij het Portalenteam, een hecht team van front- en backend developers. Deze rol vervul ik tot op heden met erg veel plezier!

Je bent begonnen op een relatief simpele rol, hoe heb je dit ervaren?

Dat klopt, omdat ik nieuw in de branche ben, was dit echter een ideale opstart. In overleg met Jeroen Stooker en Jonathan Zigter (de oprichters van Lux Consulting) hebben we besloten deze rol te zien als een investering om kennis en ervaring op te doen binnen de branche, de organisatie en de werkwijze van DELTA en Lux Consulting. Collega’s van Lux Consulting staan bekend als aanpakkers die niet te beroerd zijn om (ook) “met de poten in de klei” te staan en deze rol paste hier goed bij. Eerst laten zien wat je kunt en wie je bent, dan komen de vervolgstappen (rollen en projecten) vanzelf. Dit laatste is bij mij zeker ook het geval geweest.

Over je huidige rol bij DELTA: je coördineert de werkzaamheden van een Portalenteam (PHP). Hoe moeten we dit zien?

Het Portalenteam is een Agile team waar ik de Proxy Productowner rol bekleed. Ik heb vrijwel hetzelfde mandaat als de Productowner van het team, maar bij grote ingrijpende zaken vindt er natuurlijk wel overleg plaats. Ik had naast de theoretische certificering nog niet veel ervaring opgedaan met Agile/Scrum, dus dit was een mooie bijkomstigheid.

Je bent erg enthousiast over je opdracht, maar het gaat natuurlijk om meer. Hoe bevalt het bij Lux Consulting zelf?

Ook bij Lux Consulting zelf doen we gave dingen. Zo zijn we bezig met het optuigen van een gloednieuwe website, bezochten we beurzen zoals de Energie vakbeurs, NRC live en de European Utility Week die dit jaar in Parijs gehouden is. Daarnaast is er ruimte voor lezingen en om andere bedrijven in de energiemarkt te bezoeken. Bij Lux Consulting wordt geprobeerd het nuttige met het aangename te combineren. Dit komt bijvoorbeeld terug in de jaarlijkse ski-trip, maar ook bij het bezoeken van een interactief doolhof in Tilburg of het Lux pré-kerst diner.

Dat klinkt allemaal goed, maar Lux is maar een klein bedrijfje. Is er wel voldoende ruimte dan om je ook persoonlijk te ontwikkelen?

Jazeker, naast mijn werkzaamheden bij de klant heb ik mezelf ook verder ontwikkeld middels een cursus Getting Things Done en ben ik sinds mei Prince2 gecertificeerd.

Dit jaar eerste jaar is echt voorbijgevlogen: gave opdrachten, leuke collega’s en continu bijleren. Om deze redenen kijk ik dan ook echt uit naar mijn komende jaren bij Lux Consulting!