Bart Verheyen versterkt Lux Consulting als Business Consultant

28 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 september zal Bart Verheyen het team van Lux Consulting versterken als Business Consultant. Verheyen is nieuw in de energiesector, maar heeft ervaring opgedaan als SAP Consultant bij Swiss Sense en Royal Smit Transformatoren.

Bart Verheyen behaalde in 2014 zijn bachelor Management, Economie en Recht aan de Avans Hogeschool in Breda. Voor verdere verdieping besloot Verheyen een Master in Organisatie en Management te volgen aan de Universiteit van Antwerpen, die hij in 2017 heeft afgerond. Hiermee heeft hij zowel een praktische als theoretische basis gelegd voor zijn professionele carrière.

Tijdens zijn opleiding heeft Verheyen al relevante werkervaring opgedaan bij de Rabobank als Administratief Assistent en bij de P-event Group als financieel administrateur. Verheyen over die keuze: “Ondanks dat dit niet altijd als werkervaring wordt gezien, zorgt het er wel voor dat je beslagen ten ijs komt bij je eerste baan na je studie”. Jonathan Zigter, Managing Consultant en medeoprichter van Lux Consulting, voegt toe: “Je kan als student kiezen om vakken te gaan vullen, maar je kan ook de keuze maken zoals Bart heeft gedaan. Dit moedigen we aan en telt bij ons wel degelijk mee”. 

Na het afronden van zijn Master is Verheyen begonnen als SAP Consultant. Na een intensieve SAP bootcamp startte hij zijn eerste opdracht bij Royal Smit Transformatoren. Hier heeft hij vooral de eindgebruikers ondersteund bij het gebruik van het systeem en hands-on meegewerkt om het systeem goed te vullen. Na deze eerste opdracht is Verheyen vervolgens aan de slag gegaan als SAP SCM Consultant bij Swiss Sense in Uden.Bart Verheyen versterkt Lux Consulting als Business ConsultantIn die periode heeft hij ontdekt wat hij echt leuk vindt en waar hij energie van krijgt, namelijk de “echte business consultancy werkzaamheden”, zoals het in kaart brengen van business requirements, impact analyses bij nieuwe functionaliteiten, en het vertalen van oplossingen in de bedrijfsprocessen. Verheyen: “Het samenwerken met de klant en een mooi resultaat neerzetten geeft mij zoveel voldoening, dat ik hier verder in wilde gaan. Dus ben ik gaan kijken welke bedrijven in de consultancy hier goed bij aansluiten. Toen ben ik bij Lux Consulting uitgekomen.” 

Lux Consulting richt zich op management-, business consultancy en interim management binnen de energiemarkt en werkt onder meer voor leverings-, netwerk- en waterbedrijven. De dienstverlening legt zich onder meer toe op gebieden als Operational Excellence, Business IT Alignment, Project- en Portfoliomanagement en Performance Management. Het in Breda gevestigde consultancybureau voor de energiemarkt werd in 2015 opgericht door Jonathan Zigter en Jeroen Stooker.

Zigter is verheugd over de versterking met Verheyen en geeft aan: “Bart is een jonge kerel die ontzettend positief en pragmatisch in het werk staat. We zijn niet gericht op groeien om groter te worden, maar we zijn wel erg blij dat we een volgende stap kunnen maken met Bart die naadloos in ons DNA past.” 

Met de persoonlijke benadering van Lux Consulting wil het bureau een verschil maken in consultancy binnen de energiesector. “Door kennis, ervaring en netwerk te combineren, streven we constant naar de ideale situatie voor onze klanten. Wanneer er ‘A’ wordt gevraagd, denken wij in ‘B t/m Z’ en adviseren hier gevraagd en ongevraagd over”, licht Zigter toe. Op deze manier spannen de consultants van het bureau zich in om de dienstverlening “kwalitatief hoogwaardig” te houden en tegen “redelijke tarieven”.