Videorecruitment platform Cammio ingelijfd door StepStone

20 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Cammio, een Haags bedrijf dat een video recruiting platform biedt, is overgenomen door Axel Springer dochteronderneming StepStone.

Het Nederlandse video recruiting platform ziet de vraag naar zijn dienstverlening enorm toenemen, nu bedrijven hun recruitmentprocessen als gevolg van de coronamaatregelen hebben zien verschuiven naar online. Dit wekte de interesse bij StepStone, met meer dan twintig online job boards een van Europa’s grootste platformen voor recruiters en werkzoekenden.

StepStone, dat elf jaar geleden werd overgenomen door het Duitse Axel Springer (het moederbedrijf van onder meer Business Insiders), heeft meer dan 3.500 professionals in dienst. 

Overname Cammio

De overname van Cammio door StepStone maakt deel uit van diens ambitie om zijn aanbod te versterken in de recruitmentmarkt, die steeds vaker wordt gekenmerkt door digitale ‘talent journeys’, geeft Sebastian Dettmers aan, CEO van Stepstone. “In de toekomst, zal het gehele recruitmentproces in toenemende mate digitaal en via video plaatsvinden”, legt hij uit.

Hij voegt toe: “Met Cammio kunnen we recruitment nog flexibeler maken, zodat talenten en bedrijven elkaar snel en op ieder moment kunnen vinden.”

Videorecruitment platform Cammio ingelijfd door StepStone Cammio voorziet zijn klanten – bedrijven zoals bijvoorbeeld Aegon en Randstad – van video-oplossingen ter ondersteuning van het algehele sollicitatieproces – van het eerste contact met de kandidaten en de job interviews, tot de selectie en uiteindelijke werving van nieuwe werknemers. Het bedrijf werd opgericht in 2013 en bestaat uit een 20-koppig team, dat actief is vanuit Den Haag en Düsseldorf.

De twee bedrijven werkten voorafgaande aan de overname reeds enkele maanden samen – zo biedt StepStone al sinds april de functionaliteit van Cammio aan recruiters in verschillende landen aan. Op basis van het succes van deze pilot, besloot het management van StepStone een volledige overname van het Haagse bedrijf na te streven.

Als onderdeel van de integratie zal Cammio (mede)oprichter Walter Hueber (hij richtte het bedrijf samen met Bas Dirkse op), het bedrijf blijven leiden, volgend op de overname door StepStone Group. In een reactie op de gesloten deal, geeft hij aan: “Deze deal stelt ons in staat om onze tool verder te ontwikkelen en onze internationale groeistrategie verder vorm te geven.”

De oprichters van Cammio evenals de co-investeerders werden gedurende het verkoopproces bijgestaan door experts van Hogenhouck, een M&A boutique. “Wij wensen hen het allerbeste in het realiseren van hun internationale ambities”, zeggen Mark van Beusekom (Partner) en Cedric Baerts (Associate).