Maurits Hesselmans leidt adviesbureau voor de zorg Reos

22 mei 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Reos heeft per 1 juni 2020 een nieuwe directeur-bestuurder benoemd: Maurits Hesselmans. Afkomstig van zorgorganisatie Reinaerde neemt Hesselmans uitgebreide kennis van de zorgsector én van het publieke domein mee naar zijn nieuwe leiderschapsrol bij het adviesbureau uit Leiden.

“Ik verheug me er op om mij voor Reos in te zetten bij het opzetten en versterken van relevante en goedwerkende samenwerkingen tussen zorgpartijen, welzijn en gemeenten. Zodat mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben die zo goed mogelijk, zo dichtbij mogelijk en betaalbaar kunnen krijgen. Het is een uitdaging om dit vanuit het perspectief van opdrachtgevers en over de grenzen van domeinen en organisaties heen vorm te geven; een onafhankelijke partij als Reos is daarbij van toegevoegde waarde”, laat de kersverse directeur weten in een reactie op zijn nieuwe uitdaging.

Reos, opgericht in 2004, zet zich in om de eerstelijnszorg voor inwoners in de wijk te versterken. Het adviesbureau is naar eigen zeggen “gespecialiseerd in innovatie- en samenwerkingsvraagstukken” en benadrukt de kracht van zijn regionale werkwijze: “We helpen bij regionale zorg op de juiste plek met project- en programmamanagement inclusief communicatieadvies, geven trainingen en organiseren evenementen.”

Maurits Hesselmans directeur van zorgbureau Reos

Hesselmans kan bogen op een uitgebreide staat van dienst in het zorgdomein. Hiervoor was hij werkzaam voor zorginstantie Reinaerde, waar hij als procesgroepmanager Klant, Kwaliteit en Markt verantwoordelijk was voor de ondersteunende klantprocessen. In deze rol heeft hij bijgedragen aan marktgerichter werken, het versterken van de positie van de cliënt en continu verbeteren.

Voorafgaande aan zijn tijd bij Reinaerde heeft hij verschillende project- en programmamanagementrollen vervuld bij uiteenlopende organisaties, waaronder ARTI (Manager Zorg en Bedrijfsvoering), Zorgcombinatie Noorderboog (Programmamanager), p2managers (Project- en programmamanager) en de Arbo Unie (Manager Projectbureau en programmamanager).

“Regio-organisaties, wijksamenwerkingsverbanden en zorgnetwerken in de eerstelijnszorg staan voor grote uitdagingen in de samenwerking waarbij advies en ondersteuning nodig of heel welkom zijn. Dit vraagt om gedegen kennis van de regionale sector, verstand van organisatieprocessen en domein-overstijgende advisering van Reos-adviseurs”, zo beschrijft Reos de huidige marktomgeving.

Met zijn uitgebreide kennis en expertise zal Hesselmans in zijn nieuwe rol een belangrijke bijdrage leveren in het aangaan van deze uitdagingen: “Het is mooi om te zien dat in de regio, in de wijken steeds meer samenwerkingsverbanden ontstaan, dat de eerste lijn volop bezig is om zich beter te organiseren. Ik kijk ernaar uit om die ingeslagen richting mede vorm te geven en te versterken. Samen met de adviseurs van Reos en uiteraard alle netwerkpartners in de regio”, aldus Hesselmans.
 

Rob Hartings, voorzitter Raad van Toezicht Reos, is verheugd over het nieuwe leiderschap: “Wij zijn erg blij met de komst van Maurits Hesselmans. Met zijn kwaliteiten kan hij de koers die Hekon Pasman als interim directeur-bestuur heeft ingezet, verder uitwerken. Wij zijn Hekon grote dank verschuldigd. Hij heeft grote stappen voorwaarts gemaakt met de organisatie op weg naar een cultuur die nog meer is gericht is op aantoonbare resultaten en impact voor de zorg in de regio.” 

Naast zijn werkzaamheden voor Reos is Hesselmans ook voorzitter van de VWS-werkgroep ‘Transformatie in het gemeentelijke inkoopdomein’. Vanuit het programma ‘Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein’ helpt de werkgroep de inkoop in het sociaal domein vorm te geven.