Zakelijk dienstverlener Countus Groep boekt omzetstijging

21 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Middelgroot accountants- en adviesorganisatie Countus Groep heeft een goed jaar achter de rug. Hiermee is de groep volgens topman Bob Seemann ook in een sterke positie om de coronacrisis slagvaardig door te komen.

In het afgelopen boekjaar is de totale omzet van Countus gestegen van €45,9 miljoen in 2018 naar €47,5 miljoen in 2019. De nettowinst op basis van deze omzet kwam uit op 4,3%, wat in zowel absolute als relatieve termen een verbetering betekent in vergelijking met vorig jaar. De hogere omzet is gerealiseerd als gevolg van twee factoren. Zo is het gemiddeld aantal medewerkers gestegen naar 516 en de omzet per medewerker is gestegen van €109.100 naar €110.400 per FTE.

De groei zat vooral in het binden van nieuwe klanten in de marktgebieden agro-business, agri-business, leisure en zorg, vier gebieden waarin Countus reeds een sterk trackrecord heeft. Volgens Seemann kiezen klanten voor Countus Groep vooral vanwege hun “diepe kennis van sectorspecifieke regelgeving en businessmodellen”.

Omzet van Countus Groep neemt toe

Het eigen (groeps)vermogen nam toe tot ruim €18 miljoen, wat betekent dat de solvabiliteit uitkomt op 73,2%. Seemann: “Er zijn weinig accountantskantoren met zulke hoge buffers in de markt te vinden.” 

Coronacrisis

Voor 2020 zijn de verwachtingen verdeeld. Enerzijds stelt de topman dat overduidelijk is dat de coronacrisis een impact heeft op de klanten van het accountants- en advieskantoor en daarmee ook de dienstverlening aan deze klanten. Wel voegt hij toe dat de solide financiële positie van het kantoor betekent dat Countus “ideaal gepositioneerd” is om klanten te helpen om te gaan met het veranderde landschap.

“De coronacrisis heeft een ongekende impact op de economie en ook op de bedrijfsvoering van onze klanten. Veel klanten zitten in een stormachtige en onzekere periode en komen voor moeilijke uitdagingen en beslissingen te staan. Wij bieden onze klanten de optimale ondersteuning die zij juist nu extra nodig hebben. En dat wordt mede mogelijk gemaakt door onze eigen solide basis”, aldus Seemann. 

Eerder deze maand maakte ook branchegenoot Baker Tilly zijn financiële cijfers voor 2019 bekend.