PwC-partner gaat Rotterdam helpen bij economisch herstel

19 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Diederik van Dommelen, partner bij PwC, zal zich als ‘herstelexpert’ gaan inzetten om de Rotterdamse economie klaar te stomen voor de periode na de coronacrisis.

De expertise van Van Dommelen werd ingeroepen door Barbara Kathmann (PvdA), die binnen de Maasstad de rol van economiewethouder vervult. De PwC-partner gaat in opdracht van het Rotterdamse college van B&W in gesprek met alle fracties van de gemeenteraad, met als doel doemdenken tegen te gaan en ideeën te verzamelen die zullen bijdragen aan het economisch herstel van de stad, die flink wordt geraakt voor de gevolgen van het coronavirus.

Nadat Van Dommelen zo’n dertig jaar geleden aan de Universiteit van Tilburg meester in de rechten werd, startte hij bij PwC. In de loop der jaren vervulde hij diverse functies. Inmiddels is hij al enige tijd partner van de Private Business-praktijk. “Ik begeleid eigenaren van familiebedrijven bij complexe vraagstukken en transformaties”, zegt Van Dommelen op de website van het Big Four-kantoor. “Daarnaast ben ik binnen PwC bestuurlijk verantwoordelijk voor de praktijk van familiebedrijven, private wealth en door private equity gehouden bedrijven.”Diederik van Dommelen, Partner bij PwCVolgens de planning startte Van Dommelen enkele dagen geleden met zijn rol als herstelexpert. Naar verwachting zal hij begin juni zijn bevindingen presenteren in een rapport. Van Dommelen laat weten dat hij op dit moment inhoudelijk nog maar weinig kan zeggen over zijn functie. “Ik rapporteer aan het college van B&W. Dat is de aangewezen partij om meer informatie te geven.” Toch benadrukt hij wel dat hij zeer graag bijdraagt aan initiatieven zoals deze, die positieve impact hebben op Rotterdam.

Dat Rotterdam kiest voor Van Dommelen als ‘herstelexpert’ is niet opmerkelijk. De ervaren professional heeft een hechte band met de stad en ontving twee jaar gelden van burgemeester Aboutaleb Borselenpenning de zogenaamde ‘Wolfert van Borselenpenning’, die is bedoeld voor personen die een prominente rol hebben gespeeld op verschillende terreinen van de Rotterdamse samenleving.

Zo zette Van Dommelen zich binnen de stad onder andere in als bestuurslid van De Slinger Rotterdam en van het Rotterdamse Scapino Ballet, terwijl hij eveneens een aantal jaar lid was van het Economic Development Board Rotterdam. Verder bekleedt Van Dommelen al zo’n anderhalf jaar de rol van bestuursvoorzitter van de Stichting Vakmanstad Rotterdam. Tot slot is hij sinds eind vorig jaar ook lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam.