Nieuwe collega's voor energietransitiebureau Driven by Values

08 april 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau ‘Driven by Values’ heeft de afgelopen tijd vier nieuwe professionals toegevoegd aan zijn team: Tom Eijsackers, Jeroen Keers, Frits Maas en Tirza Houben

Driven by Values is een duurzaamheidsadviesbureau dat zich bezighoudt met de energietransitie. “De transitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie gebeurt door zijn complexiteit niet van de een op de andere dag. Driven by Values richt zich op verschillende expertises om deze transitie te verwezenlijken”, vertelt het bedrijf op zijn website.

Sinds enkele weken draagt Tom Eijsackers als Adviseur bij aan de missie van Driven by Values. “Gestart met een nieuwe uitdaging. En dat is in deze tijd wel éxtra uitdagend. Kennismaken en werken op afstand, de wekelijkse digitale bedrijfslunch: de huidige omstandigheden dwingen je om creatief en flexibel te zijn”, zegt Eijsackers over zijn aantreden bij Driven by Values tijdens de wereldwijde coronacrisis.

Eerder rondde Eijsackers aan de Radboud Universiteit in Nijmegen de masteropleiding Bedrijfskunde cum laude af. Aan diezelfde academische instelling behaalde hij hiervoor zijn bachelorgraad in Bedrijfsmanagement. Hoewel zijn start anders loopt dan gepland, blijft Eijsackers positief: “Ik ga deze uitdaging met veel energie aan en wil mijn collega’s bedanken voor het warme welkom.”

Naast Eijsackers, verwelkomde Driven by Values recent ook Jeroen Keers, die in 2019 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afstudeerde als doctorandus in de Politicologie: “Ik heb gekozen om Politicologie te studeren vanuit mijn interesse in populisme en milieupolitiek. Met mijn masterscriptie heb ik deze twee onderwerpen kunnen combineren door te onderzoeken hoe populistische rechtse partijen een anti-rol kunnen spelen in groene politiek. Ondertussen heb ik ook een half jaar in Japan gestudeerd.”Nieuwe collega's voor energietransitiebureau Driven by ValuesKeers, die bij Driven by Values de rol van Adviseur vervult, maakte de overstap vanuit tijdschrift AniWay Magazine, waar hij zich inzette als redacteur: “Bij deze organisatie hield ik mij bezig met het schrijven van artikelen over Japanse media en cultuur. Daarnaast ben ik binnen dit bedrijf onder andere verantwoordelijk geweest voor de opzet van de nieuwe website.”

Ook Frits Maas begon onlangs bij het duurzaamheidsadviesbureau. “Nieuwe collega’s, bedankt voor het warme welkom en de vrolijke bos bloemen”, liet Maas weten over zijn aantreden als Adviseur. Momenteel zet Maas zich in bij Netbeheer Nederland, een klant van Driven by Values, als Program Consultant Energie Transitie: “Binnen het energietransitieprogramma houd ik me bezig met diverse transitie vraagstukken zoals verduurzaming van de bestaande gasinfrastructuur om deze geschikt te maken voor transport en distributie van duurzame gassen zoals waterstof en groen gas.”

Nadat Maas in 2012 zijn bachelor Financial Services Management aan de Fontys Hogeschool afrondde, begon hij zijn loopbaan als Portfolio Analyst bij Scholt Energy, energieleverancier voor de zakelijke markt. Na drie jaar werd hij benoemd tot Sourcing Analyst. Na ruim twee jaar maakte hij wederom promotie en kreeg de rol van Projectmanager Innovation toegewezen, een functie die hij twee jaar bekleedde. Hierna, tot en met zijn overstap naar Driven by Values, vervulde hij binnen Scholt Energy de rol van Product Analyst.

Begin dit jaar startte tot slot de ervaren professional Tirza Houben. “Binnen het managementteam ben ik werkzaam als bestuurlijk adviseur energietransitie”, vertelt Houben. “Ik help overheden, bedrijven en burgers om hen meer inzicht te bieden in hun weg naar het creëren van een duurzame samenleving. Als sparringspartner bied ik inzicht in hun motieven, oorzaken en de daarbij behorende gevolgen.”

Inmiddels bestaat het team van Driven by Values uit meer dan vijfentwintig professionals, die actief zijn vanuit kantoren in Sittard en Eindhoven.