Giovanni Wouters versterkt BMC Advies als senior adviseur

08 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Giovanni Wouters is gestart als senior adviseur bij BMC. Hij brengt uitgebreide bestuurservaring binnen de overheid mee naar het adviesbureau voor de publieke sector.

De afgelopen vijf jaar werkte de 49-jarige Wouters als directeur en loco-gemeentesecretaris voor de gemeente Helmond. In deze rollen was hij onder meer verantwoordelijk voor strategie, regionale samenwerking, programmamanagement en public affairs. In het kader van die laatste portefeuille hield hij zich ook bezig met de positionering en profilering van Helmond als netwerkstad binnen de zogeheten ‘Brainport’.

Hij maakte de overstap naar Helmond in 2015 vanuit de nabijgelegen gemeente Horst aan de Maas, waar hij vierenhalf jaar vergelijkbare rollen vervulde. Hij stond aan het hoofd van 100 fte, verspreid over verschillende organisatieonderdelen. Daarnaast was hij programmamanager van het organisatieontwikkeltraject Dienstverlening, Digitalisering en Deregulering (3D) en loco-gemeentesecretaris.

Giovanni Wouters, Senior adviseur - BMCVoorafgaand aan zijn pakweg tien jaar als gemeentelijk bestuurder, werkte Wouters nog eens tien jaar voor de Rijksoverheid. Veruit het grootste deel daarvan, bijna negen jaar, was hij actief als politiek analist voor de Rijksvoorlichtingsdienst van het ministerie van Algemene Zaken. Hij was onder meer betrokken bij media-analyses en spreekteksten/woordvoeringslijnen voor de minister-president, het kabinet en het Koninklijk Huis. Daarvoor werkte hij een jaar als beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening en Grondbeleid voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Tot slot werkte Wouters ook nog op provincieniveau voor de overheid, in de rol van beleidsmedewerker voor de provincie Noord-Brabant. Zijn studietijd bracht hij door in Nijmegen, waar hij in 1998 cum laude afstudeerde in politicologie aan de Radboud Universiteit.

Zijn brede overheidservaring zet hij sinds deze maand in voor de publieke opdrachtgevers van BMC. Hij is gestart als senior adviseur bij de groep Bestuur & Organisatie. Hij richt zich met name op vraagstukken op het gebied van visie en strategie (positionering en profilering), samenwerken (multiple helix, multilateraal) en digitale transformatie.