BMC opent coronahulplijn voor het publieke domein

03 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Door de uitbraak van het coronavirus werken zeer veel professionals uit het publieke domein thuis. Deze nieuwe situatie brengt allerlei vragen met zich mee, onder meer op het gebied van beveiliging en privacy. Adviesbureau BMC opende onlangs een telefonische hulplijn voor iedereen die vragen heeft over deze en gerelateerde kwesties.

“Er komen momenteel veel zeer veel taken op organisaties en professionals uit de publieke sector af die snel en goed moeten worden afgehandeld. Bovendien moeten deze taken vaak vanaf een thuiswerkplek uitgevoerd worden. Dit veroorzaakt haast onvermijdelijk de nodige vragen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Daarom hebben wij een gratis hulplijn geopend waar u voor deze en andere vraagstukken terecht kunt”, zegt BMC op zijn website.

Door zijn focus op het publieke domein is BMC goed op de hoogte van de verschillende ontwikkelingen binnen de sector. Daardoor is het adviesbureau in staat is samen met professionals die vragen hebben verbeteringen te bedenken en door te voeren, om op die manier de uiteenlopende problemen die komen kijken bij het plotselinge massale thuiswerken beter het hoofd te bieden.BMC opent corona-hulplijn voor het publieke domein

Ook besteden de professionals van BMC aandacht aan minder bekende onderwerpen, zoals het aanvragen van overheidssteun omdat de uitbetalingen van salarissen door het COVID-19 onder druk staan. Maar denk ook aan advies op het gebied van aan cybercriminaliteit. Zo proberen verschillende criminelen de mondiale crisis te benutten om mensen op te lichten door middel van zogenaamde ‘phishingmails’, aldus BMC: “Ook uw vragen over AVG, privacy, bescherming persoonsgegevens en beveiliging van informatie kunt u bij ons voorleggen aan een expert.”

Het team van specialisten is elke werkdag bereikbaar van 08:00 uur tot en met 17:00 uur op het telefoonnummer 033-4459444 (lokaal tarief). “Mocht de vraag niet direct beantwoord kunnen worden, omdat het een strategische achtergrond heeft of aanvullend onderzoek vergt, dan zullen we uiteraard op een ander moment hierop bij u terugkomen”, besluit BMC.