Improven voert data quality quickscan uit bij ABN Amro

13 april 2020 Consultancy.nl

ABN Amro heeft in het kader van digitale transformatie het HR-Grid opgericht: een afdeling met meer dan 50 medewerkers die op een agile manier in vijf teams werkt aan de veranderingen die zij op HR- en IT-gebied doorvoeren. Deze teams werken aan de online HR-diensten voor ongeveer 23.000 medewerkers en zijn onder andere verantwoordelijk voor de personeelsadministratie, het talentmanagementsysteem en HR-data.

De grootbank heeft Improven gevraagd om te ondersteunen bij het optimaliseren van het functioneel beheer van de datakwaliteit op de HR-afdelingen. Datakwaliteit wordt als erg belangrijk ervaren, aangezien goede data ervoor zorgen dat beslissingen niet op onderbuikgevoel, maar juist op feiten gemaakt kunnen worden. Dit wordt ook wel fact-based werken genoemd. De klantvraag werd snel concreet: het uitvoeren van een Data Quality QuickScan. Nadien ontstond ook de vervolgvraag waarbij het simplificeren van het applicatielandschap van HR het doel was.

Tijdens het eerste gesprek met de opdrachtgever werd duidelijk dat naast het optimaliseren van het functioneel beheer de uitvoering van een Data QuickScan uitstekend aansloot bij de klantvraag. In drie maanden tijd is deze QuickScan uitgevoerd, waarbij het door Improven ontwikkelde Data Management Framework gebruikt is. Het bureau zet dit framework veelvuldig in voor het uitvoeren van data quality-scans, waaronder bij AkzoNobel, Avans, Blokker, Boskalis en Gemeente Amsterdam.

De aanpak

De QuickScan heeft als doel verbeteracties te signaleren ten aanzien van de huidige datadefinities, data governance, applicatielandschap, data awareness en dataprocessen (zie figuur). De mate van volwassenheid bepaalt het niveau van datakwaliteit. Middels het analyseren van interne documentatie en het voeren van interviews met de proceseigenaren zijn deze onderdelen getoetst.

Data Management Framework

Uit de bevindingen bleek dat grote verbeterslagen mogelijk waren op het gebied van data governance en het applicatielandschap. Tegelijkertijd dienden ook de datadefinities verbeterd te worden voor een optimale inrichting van de data governance en het applicatielandschap. De bevindingen leidden tot een concreet adviesdocument met de gehele analyse van het Data Management Framework. ABN Amro heeft Improven naar aanleiding van dit adviesdocument gevraagd deze acties verder uit te rollen en te implementeren.

Resultaat

Data Governance
Om de data governance optimaal in te richten, is het zoeken en bepalen van proces- en data-eigenaren essentieel. Werknemers zien het nut van een hoge datakwaliteit vaak in, maar dan weet men niet waar te beginnen om de kwaliteit te verbeteren. Daarnaast is vaak onduidelijk wie verantwoordelijk is voor datakwaliteit. Deze punten kwamen ook naar boven tijdens de interviews bij ABN Amro. Deze en andere interessante inzichten konden snel worden omgezet in een gericht actieplan om de data governance te optimaliseren.

De concrete verbeteracties omtrent data governance werden in een vroeg stadium al duidelijk, waardoor deze optimalisatie – tijdens de QuickScan – reeds kon worden geïmplementeerd door de afdeling Chief Architecture en Data Management (CADM). Deze afdeling is eindverantwoordelijk voor data management en zorgt bovendien voor de IT governance. Inmiddels zijn er binnen het HR-domein proces- en data-eigenaren aangewezen, waardoor de volwassenheid op het gebied van data governance sterk is geoptimaliseerd.

Applicatielandschap
Naast het optimaliseren van de data governance, kwam uit de QuickScan naar voren dat het applicatielandschap verbeterd kon worden. Het applicatielandschap van HR diende gesimplificeerd te worden, waarbij de datakwaliteit als belangrijk uitgangspunt diende. Om dit te realiseren, heeft ABN Amro met Improven een nieuw team opgezet binnen het HR-Grid, het Integration Team. Improven-consultants vervullen zowel de rol van Product Owner als van Business Analist en voeren verbeteringen door in het IT-landschap van HR.

Middels roadmaps is het huidige IT-landschap in kaart gebracht en is geprioriteerd op mogelijke verbeterslagen in een traject van twee jaar. Doordat ABN Amro in veel landen actief is, zijn momenteel diverse applicaties in gebruik die op meerdere vlakken van elkaar verschillen. Het doel van dit project is de integratie van verschillende systemen met als resultaat een goed werkend en gesimplificeerd applicatielandschap. 

De roll-out

De implementatie is nog in volle gang. De komende twee jaar ligt de focus op het verder ontwikkelen van het applicatielandschap. Ramon van den Heuvel, partner Business IT bij Improven, over de opdracht: “We zijn trots dat we onderdeel zijn van deze transitie. Stapsgewijs werken wij, middels prioritering, aan de versimpeling van het IT landschap en werken wij gezamenlijk aan een future-proof applicatielandschap.”

En, voegt hij tot besluit toe, “we kijken ernaar uit de volgende stappen op het gebied van data quality verder te optimaliseren.”


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup