Thijs Molenaar start bij Morgens als junior consultant

27 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na het afronden van een verandermanagement-traineeship bij Berenschot, besloot Thijs Molenaar begin dit jaar aan de slag te gaan bij Morgens. Hij versterkt het veranderbureau uit Leiden nu als junior consultant.

Sinds januari maakt Thijs Molenaar deel uit van de Overheidsmarktgroep van Morgens, een adviesbureau dat organisaties, teams en medewerkers begeleid bij organisatietransities. Morgens is blij met de versterking en de kwaliteiten die de kersverse adviseur meebrengt: “Thijs is een mensgerichte adviseur die graag verbinding maakt door goed te luisteren. Door de juiste vragen te stellen komt hij tot de kern, zonder direct te oordelen.”

Mens centraal in verandering

Voor de jonge consultant draait verandermanagement om “de mensen in organisaties”, vertelt hij. “Uiteindelijk bestaat elke organisatie uit mensen, en als er veranderingen plaatsvinden, doet dat iets met deze mensen. De verandering zit in hen, en dat faciliteren, dat is waar voor mij verandermanagement over gaat.” In dat kader benadrukt hij hoe belangrijk het is om te investeren in mensen: “Om organisatieverandering duurzaam te maken, moeten zij meegenomen worden in de verandering.” 

Thijs Molenaar start bij Morgens als junior consultantHij voegt toe: “Ik ben ervan overtuigd dat als mensen passie hebben voor wat zij doen, zich in hun organisatie op hun plek voelen, en de ruimte hebben om zich te ontwikkelen, dat dán een organisatie tot zijn volledig potentieel kan komen. Om dat te bewerkstelligen, daar wil ik graag in bijdragen. Dat doe ik zowel op individueel niveau, als op het niveau van een organisatie.”

Voorafgaande aan zijn start bij Morgens, deed Thijs ook al enige ervaring in het vakgebied op. Zo was hij werkzaam als trainee Verandermanagement & Leiderschapsontwikkeling bij Berenschot, waar hij verschillende opdrachten in het publieke domein heeft uitgevoerd: “Als onderdeel van de HR-adviesgroep heb ik onder meer bijgedragen aan het opzetten van de verandermanagement-propositie. Daarnaast heb ik een veelheid aan trainingen kunnen volgen, en meegewerkt aan verschillende opdrachten in verschillende rollen.”

Gedurende zijn nog relatief jonge loopbaan heeft Thijs zich reeds flink verdiept in organisatieverandering. Zo heeft hij eerder onder meer onderzoek gedaan naar de betekenisgeving van organisatieverandering binnen een operationele afdeling, waar continu verbeteren werd geïntroduceerd.

Over zijn bijdrage daaraan, zegt hij: “In het onderzoek kwam naar voren dat medewerkers zich niet altijd serieus genomen voelden, mede door de manier van communiceren over de veranderingen. Het onderzoek gaf inzicht in hoe medewerkers meer onderdeel konden worden van de veranderingen. Met mijn aanbevelingen kon het management aan de slag om de situatie te verbeteren!”

Alvorens hij zijn professionele loopbaan startte, studeerde Thijs af in geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen en volgde hij de master Organisaties, Verandering en Management aan de Universiteit Utrecht.