Fastned kiest (ex-)consultants als nieuwe commissarissen

24 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Marieke Bax, als adviseur verbonden aan Deloitte, is benoemd tot commissaris bij Fastned. Ook voormalig consultant Marije van Mens heeft een plek gekregen in de raad van commissarissen.

Fastned is een beursgenoteerd bedrijf dat een snellaadnetwerk langs het Nederlandse hoofdwegennet bouwt en exploiteert. Deze laadinfrastructuur is bedoeld om elektrische auto’s in korte tijd te laden. De laadstations liggen langs snelwegen op verzorgingsplaatsen waar ook benzinestations gevestigd zijn. Ook liggen enkele stations in stedelijke gebieden.

In een persverklaring maakt Fastned bekend dat het Marieke Bax en Marije van Mens voordraagt als nieuwe commissarissen. Bart Lubbers, medeoprichter van Fastned en voorzitter van de raad van commissarissen is verheugd met de voordracht van de twee topvrouwen. “Ze hebben beiden veel relevante ervaring en een sterke affiniteit met de duurzame missie van Fastned. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat zij veel kunnen betekenen voor Fastned”, aldus Lubbers.Fastned kiest (ex-)consultants als nieuwe commissarissenBax is momenteel actief voor Deloitte, waar ze senior adviseur is binnen de Disruptive M&A-praktijk en als fellow verbonden is aan het Deloitte Center for the Edge. Eerder in haar loopbaan was Bax CFO van een startup, terwijl ze eveneens enige tijd haar eigen bedrijf leidde, enverschillende leidinggevende rollen bekleedde bij Sara Lee. 

De Deloitter is een bekend gezicht in de wereld van commissarissen. Ze vervult verschillende rollen in commissariaten, waaronder die van voorzitter van de auditcommissie bij Vion Food Group en voorzitter van de Nomination & Remuneration Committee bij Vastned. 

Van Mens begon haar professionele loopbaan bij strategisch consultancybureau Boston Consulting Group (BCG). Na circa zeven jaar maakte ze de overstap naar supermarktketen Marqt, waar ze begon als Head Buying & Merchandising en doorgroeide naar de rol van directeur van de versafdelingen. In 2018 verliet Van Mens het supermarktconcern en startte ze bij de Gemeente Amsterdam als Strategisch Programmaleider. Daarnaast is ze lid van de raad van toezicht van publieke omroep VPRO. 

Tijdens de algemene ledenvergadering op 4 juni 2020 zullen de aandeelhouders van Fastned gaan stemmen over de benoemingen van Bax en Van Mens. Bij groen licht zal commissaris Hans Streng opstappen. Streng gaf in december 2019 al aan op te stappen bij de benoeming van een nieuwe commissaris, zodat de RvC uit drie personen zou blijven bestaan. Indien de benoeming doorgaat zal de raad echter uit vier leden gaan bestaan.