H+C lanceert app voor competentieontwikkeling

31 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Adviesbureau Hauptmeijer & Clotscher (H+C) heeft een app gelanceerd waarmee medewerkers en HR-professionals samen kunnen werken aan competentieontwikkeling. Dit instrument – genaamd ‘Spiegelapp’ – is inmiddels succesvol ingezet bij een grote organisatie. 

De Spiegelapp is een beveiligde softwareapplicatie voor organisaties met als doel talenten te ontwikkelen en gezamenlijk beter te presteren, vertelt Krista Beilschmidt, Managing Partner bij H+C: “Door de continue anonieme data die de tool oplevert, ontstaat een reëel beeld van de ontwikkel- en opleidingsbehoefte van de organisatie. Bovendien biedt het feedbacksysteem de onderbouwing voor het HR-opleidingsbeleid. Het management kan op basis van data de juiste strategische besluiten nemen.” 

Met behulp van de Spiegelapp nemen medewerkers zelf de regie door te bepalen over welke competenties binnen hun functieprofiel zij feedback vragen en aan wie. De feedback die terugkomt, is na te lezen in duidelijke rapportages, legt Beilschmidt uit: “De resultaten geven nieuwe inzichten, die van grote waarde zijn voor de ontwikkelgesprekken met de leidinggevende. Deze gesprekken vragen veel minder voorbereidingstijd; de medewerkers hebben immers zelf de regie. Met nieuwe energie kunnen zij verder werken aan hun ontwikkeling.” 

H+C lanceert app voor competentieontwikkeling

De H+C-Spiegelapp kan worden gebruikt als webapplicatie en als app op elke smartphone. De vormgeving is op maat, passend bij de huisstijl van iedere organisatie, benadrukt Beilschmidt: “En natuurlijk goed beveiligd tegen ongewenste toegang. Het persoonlijke ontwikkelinstrument geeft de medewerker voortdurend nieuwe inzichten. Daardoor heeft het een belangrijke functie in professioneel performancemanagement.”

HR-managers krijgen op functieniveau inzicht in het gebruik en de uitkomsten van de Spiegelapp, dankzij statistische rapportages in overzichtelijke dashboards. “Automatische meldingen houden hen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor is tussentijdse bijsturing mogelijk om de transitie van de organisatie te ondersteunen. H+C geeft als ervaringsdeskundige graag toegespitste adviezen”, aldus Beilschmidt. 

Inmiddels is de kick-off van de app achter de rug, en staat de Spiegelapp al op verschillende mobiele telefoons van medewerkers van een grote opdrachtgever van H+C, zegt Beilschmidt: “Die professionals zijn nu actief bezig met hun groei, dankzij dit nieuwe instrument van H+C. De evaluaties zijn positief: de directe online feedback zorgt voor continue persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bedrijfsdoelstellingen worden haalbaar.”