KPMG zet in op duurzamere mobiliteit

13 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Over vijf jaar – in 2025 – moet het hele Nederlandse wagenpark van accountants- en adviesbureau KPMG fossielvrij zijn.

“Verduurzaming is niet alleen een persoonlijke commitment, het is belangrijk ook als bedrijf een duidelijke ambitie en beleid naar dit doel te hebben, het creëert waarde op de lange termijn”, zegt Stephanie Hottenhuis, CEO van KPMG Nederland. 

Om die ambitie op het gebied van mobiliteit sneller te verwezenlijken, sloot KPMG zich onlangs aan bij ‘Anders Reizen’, een duurzaamheidscollectief waar inmiddels meer dan vijftig organisaties (met in totaal 450.000 medewerkers) toe behoren. Het gemeenschappelijke doel van de leden van Anders Reizen is het halveren van de CO2-uitstoot van het zakelijk reizen.

KPMG draagt bij aan duurzamere mobiliteit

Hottenhuis legt uit waarom het gedachtegoed van Anders Reizen zo goed past bij KPMG: “Wij hebben heel bewust drie concrete Sustainable Development Goals gekozen: educatie, gezondheid en welbevinden en klimaat. Gezonde en schone mobiliteit voor onze medewerkers past hier naadloos in. […] De gemiddelde leeftijd bij KPMG is 34 jaar. Nieuwe generaties hebben nieuwe mobiliteitsbehoeften. Een eigen auto voor de deur is niet meer de norm, ontzorgd worden door voldoende efficiënte en gemakkelijke alternatieven is dat wel.” 

Het team dat KPMG’s mobiliteit verduurzaamt, experimenteert daarom volop met regelingen om de overstap naar anders reisvormen voor collega’s zo aantrekkelijk mogelijk te maken. “Veel van onze collega’s komen uit Amsterdam, maar de ov-verbinding is matig. Naast dat we fietsen stimuleren, bespreken we nu de mogelijkheid om een elektrisch pendelbusje in te zetten tussen Amsterdam en ons kantoor in Amstelveen. Alle ideeën zijn welkom en ons mobiliteitsteam is zeer gemotiveerd en volop aan de slag”, zegt Hottenhuis. 

Naast KPMG zijn ook tal van andere partijen uit de adviesbranche onderdeel van Anders Reizen, zoals Deloitte, PwC, Arcadis, Conclusion, Royal HaskoningDHV, Capgemini, Accenture, CGI en Tauw. Andere bekende organisaties die lid zijn van het collectief zijn onder meer Philips, Essent, ProRail, Rabobank, Shell, NS, KPN en Nationale-Nederlanden.