Freddy van der Putten en Eva Fredriks naar AevesBenefit

21 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

AevesBenefit heeft zijn team versterkt met twee nieuwe professionals. Freddy van der Putten is gestart als Medior Inkoopadviseur en Eva Fredriks als Junior Inkoopadviseur.

Freddy van der Putten maakte de overstap vanuit het Wellantcollege. Bij de vmbo- en mbo-onderwijsinstelling met scholen in noord-, zuid-en midden-Nederland werkte hij sinds 2008 op de inkoopafdeling. Daar hield hij zich onder meer bezig met het begeleiden van en adviseren bij (Europese) aanbestedingen en contractmanagement en -beheer.

“In de periode dat ik bij Wellantcollege heb gewerkt, heb ik veel ervaring, kennis en kunde in het inkoopvak opgedaan”, vertelt Van der Putten. “Dit is een erg leuke en leerzame periode geweest, maar de werkzaamheden die ik deed, voerde ik voor een steeds groter wordend deel uit op de ‘automatische piloot’.”

Daarom ging Van der Putten – die voorafgaand aan zijn professionele loopbaan de Pabo doorliep en in 2015 terugkeerde naar de schoolbanken om de NEVI 1-inkoopopleiding te volgen – vorig jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Toen september 2019 AevesBenefit op mijn pad kwam en ik me inlas, werd ik direct enthousiast. Een dynamische organisatie met een uitgesproken profiel en energieke inkoopprofessionals. Ondanks dat ik slechts enkele dagen in dienst ben, heb ik gevoelsmatig een uitstekende keus gemaakt!”, aldus de kerverse Medior Inkoopadviseur.
Freddy van der Putten en Eva Fredriks naar AevesBenefitOok Eva Fredriks was vorig jaar op zoek naar een nieuwe impuls aan haar loopbaan. Ze werkte de afgelopen vierenhalf jaar bij Sunweb, waarvan de laatste drie als inkoper. “Na drie jaar inkoop bij Sunweb had ik het gevoel dat ik stil stond in mijn ontwikkeling en ik was op zoek naar groei, meer kennis en verdieping op het inkoopgebied”, vertelt Fredriks.

In haar rol bij de reisorganisatie was ze verantwoordelijk voor het inkopen van wintersportaccommodaties en skipassen in Italië. Daarbij moest ze onderhandelen en de contracten afsluiten en tevens zorgdragen voor een goede verstandhouding gedurende het hele jaar. “Bij Sunweb was de inkoop vrij specifiek en ik wilde wat meer verbreding/verdieping”, geeft ze aan over haar besluit de reisorganisatie te verlaten.

Bij AevesBenefit ziet Fredriks – die in 2015 haar master Management-, Economie- en Consumentenstudies afrondde – nu de kans om als Junior Inkoopadviseur de volgende stap te zetten in haar professionele en persoonlijke ontwikkeling: “Al vrij snel merkte ik tijdens de gesprekken die ik had bij AevesBenefit dat het blijven leren en jezelf ontwikkelen naar voren kwamen en ik voelde hierdoor eigenlijk dat ik op mijn plek zou zitten. Ik had een goed gevoel na deze gesprekken over AevesBenefit als organisatie en de collega’s.”

Het in Amsterdam gevestigde AevesBenefit
 biedt met zo’n 200 medewerkers inkoopdiensten op het gebied van advies, outsourcing, werving & selectie, talentontwikkeling en detachering.