Maxime Fakkeldij over haar eerste maanden bij AevesBenefit

09 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds deze zomer zet Maxime Fakkeldij zich in voor AevesBenefit. De redactie van Consultancy.nl sprak onlangs met de young professional, die haar ervaringen bij het Amsterdamse adviesbureau deelde. 

In 2016 rondde Maxime Fakkeldij haar masteropleiding Marketing (VU) af, waarna ze met een vriendin ging rondreizen in Azië. “Tijdens deze reis hielden we een ‘business without borders’-blog bij en bezochten we in elk land een Nederlandse ondernemer, zoals G-Star in Tokyo, Van Moof in Taipei en stroopwafelmaker Karamella in Bangkok”, legt Fakkeldij uit: “Deze vriendin had al enige ervaring in inkoop en ik werd enthousiast van haar verhalen. Om die reden heb ik bij terugkomst in Nederland gesolliciteerd naar een functie binnen inkoop op het hoofdkantoor van HEMA.”

Fakkeldij zette zich bijna tweeënhalf jaar in voor het oer-Hollandse bedrijf, onder meer als Product Manager en Board Member van Young HEMA. Toch constateerde ze bij zichzelf dat ze graag meer wilde ervaren en leren: “AevesBenefit bood precies wat ik zocht: de combinatie van leren en mijzelf ‘on the job’ verder ontwikkelen. Bij hele verschillende klanten mogen werken en daarnaast de mogelijkheid te kunnen groeien door onder meer opleidingen en trainingen: die combinatie sprak mij erg aan. De gesprekken waren zo leuk en positief dat ik meteen zin had om hier te starten.”

Maxime Fakkeldij over haar eerste maanden bij AevesBenefitBinnen AevesBenefit is Fakkeldij werkzaam in het Consultancy-team, en wel als Junior Procurement Consultant. Ze legt uit wat haar het meest interesseert aan het inkoopdomein: “Als inkoper ben je de spin in het web. Je hebt te maken met veel verschillende stakeholders, met allemaal een eigen visie en niet altijd dezelfde belangen. Inkoop draagt bij aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen en is daardoor een constant veranderend vakgebied. Of je dus met interne stakeholders aan tafel zit, of juist met leveranciers, de kosten moet reduceren of een nieuw inkoopbeleid moet schrijven: het blijft elke keer een leuke uitdaging. Ik vind het leuk om samen te werken met en te leren van andere stakeholders.”

Momenteel is Fakkeldij vanuit AevesBenefit bezig met een opdracht voor de Rijksoverheid, om ook ervaring op te doen in de publieke sector. “Ik ben op dit moment als adviseur werkzaam bij het Ministerie van Defensie. In mijn rol ben ik enerzijds bezig met bedrijfsvoering, anderzijds met het vergroten van de impact van en kennis over inkoop. Ik werk aan een optimalisering van de managementrapportages en schrijf mee aan verschillende beleidsplannen voor het (inkoop)beleid van de Directie Inkoop. Daarnaast was ik medeverantwoordelijk voor de organisatie van de Defensie Inkoopdag en organiseer ik kennissessies voor de Defensie inkoopgemeenschap”, zegt Fakkeldij. 

Inmiddels is de young professional vijf maanden actief voor AevesBenefit. Ze laat weten met een positief gevoel op deze periode terug te kijken: “Ik heb de AevesBenefit-organisatie ervaren als heel prettig, positief en open. De adviseurs zitten veel bij klanten, dus zo vaak zie je elkaar niet, maar toch is er een onmiskenbaar sterk teamgevoel. ‘Verbinden’ en ‘plezier’ zijn kernwaarden bij AevesBenefit: dat ervaar ik ook zo. Als startende adviseur voel ik echt verbinding met de rest van mijn team. Iedereen helpt elkaar om elke opdracht naar een hoger niveau te tillen. Ik heb het hier naar mijn zin.”