Community voor jonge facility management-talenten opgezet

28 februari 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Hospitality Group heeft een professionaliseringstrack gelanceerd voor jonge talenten in het facility management-domein. Sacha Wetten en Elise van Beek, twee van de bedenkers van deze community, vertellen waarom het platform interessant is voor talenten en hoe het programma eruitziet.

Van ministeries en de bredere publieke sector tot grote corporates en kleinere organisaties en instellingen: overal in ons land zijn young professionals werkzaam in facility management. En hoewel deze groep doorgaans tal van ontwikkelmogelijkheden bij hun werkgever voorgeschoteld krijgen, veelal intern, blijft er onder deze doelgroep toch de wens bestaan om ook een blik te werpen voorbij de muren van de eigen organisatie.

“Het is juist belangrijk om te kunnen sparren met mensen buiten de organisatie en van elkaar te kunnen leren”, zegt Sacha Wetten. Deze course biedt hen bovendien een extern perspectief op “hoe hun vakgenoten omgaan met alle ontwikkelingen op FM-gebied en hun werk”. Daarnaast zorgt de course dat ze “kunnen leren van professionals die zich in de dezelfde fase van hun loopbaan bevinden”.

FM Talent Course

Hospitality Group heeft om deze reden een nieuwe course in het leven geroepen – de FM Talent Course 2020. De course is inhoudelijk gecentreerd rondom verschillende facetten, waaronder persoonlijke ontwikkeling, de kracht van samenwerken, duurzaamheid, innovatie, technologie en natuurlijk facility management.

Door het volgen van het programma kunnen deelnemers zelf groeien en meer waarde toevoegen, legt Elise uit. “Wij zijn ervan overtuigd dat het enorm waardevol is om te leren van vakgenoten en andere facilitaire organisaties, juist aan het begin van je carrière!” Sacha voegt toe: “Door de verschillende elementen met elkaar te mixen ontstaat er een unieke manier om te leren.”

Hospitality Group - FM Talent Course 2020

Programma

De FM Talent Course, bestaat uit drie zogeheten deep dive-sessies en een inspiratietour door Amsterdam. Onder leiding van enkele Hospitality Group-consultants, zullen deelnemers in diverse praktijkgerichte workshops en cases werken aan actuele vraagstukken. Daarbij gaan ze met verschillende experts uit het veld in gesprek over actuele uitdagingen op het gebied van facility management.

In Deep Dive sessie 1 – Krachten bundelen – bezoeken de deelnemers bijvoorbeeld Strijp-S, een creatieve hotspot in Eindhoven voor ondernemers en co-creatie, waar kennismaking, persoonlijk ontwikkeling en samenwerking centraal zullen staan. Deze sessie zal worden begeleid door Hospitality Group-partner Heleen Ruys.

In Deep Dive Sessie 2 neemt Yvette Watson van PHI Factory in een interactieve workshop de deelnemers mee in de wereld van duurzaamheid, circulariteit en inclusie. Duurzame broedplaats De Ceuvel in Amsterdam-Noord vormt de locatie voor deze sessie.

Een derde Deep Dive Sessie, zal tot slot ingaan op technologische innovaties en manieren van werken van de toekomst. Deze sessie wordt begeleid door Bob de Wit (hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Business Universeit Nyenrode) en Ruben van Dijk, Business Development Manager bij VodafoneZiggo.

Op bezoek bij…

Tijdens de inspiratietour worden vier bedrijven bezocht in Amsterdam – UWV, Accenture, Uber en PVH. De deelnemers vernemen van verschillende professionals van deze bedrijven hoe hun FM intern is ingericht, of al dan niet is uitbesteed. Tot slot zal ook Hospitality Group Partner George Maas bijdragen aan dit programmaonderdeel, door de deelnemers mee te nemen in tal van ontwikkelingen en trends op FM gebied.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het enorm waardevol is om te leren van vakgenoten en andere facilitaire organisaties, juist aan het begin van je carrière!”

Community opbouwen

Met het aanbieden van de FM Talent Course bouwt Hospitality Group tegelijkertijd ook een community op van facilitaire talenten, voor het delen van kennis, ervaringen, uitdagingen en learnings. Sacha licht nader toe: “De groep vormt de community, zij leren elkaar kennen en weten elkaar ook te vinden voor vragen en challenges buiten de course. Hospitality Group bouwt verschillende communities voor verschillende doelgroepen. “ En soms laten we meerdere communities ook samen komen om ook weer van elkaar te leren”, vult Elise aan.