The Next Organization organiseert groeiprogramma in Ghana

21 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Voor de vierde keer organiseert het Nederlandse adviesbureau The Next Organization een groeiprogramma voor ondernemers en leidinggevenden uit Afrika. Dit jaar staat Minoek Wijs aan het roer van het programma.

Het Ghana Business Star-groeiprogramma werd in 2017 gelanceerd door het consultancybureau uit Bussum, dat al geruime tijd voor opdrachtgevers over de hele wereld projecten uitvoert. Het doel van het groeiprogramma is om Afrikaanse leidinggevenden te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van strategie en management.

Volgens The Next Organization zijn er in Afrika en met name in Ghana veel kansen. Zo blijkt uit cijfers van het IMF dat Ghana het afgelopen jaar de snelstgroeiende economie ter wereld was. In dit lijstje bestond de top tien verder onder meer uit landen als Rwanda, Ethiopië, Ivoorkust, Bangladesh, India en Cambodja. 

Leidinggevenden die deelnemen aan het Ghana Business Star-groeiprogramma van het adviesbureau zullen nadien beter uitgerust zijn om hun bedrijf te leiden en kansen te benutten. Tijdens het programma passeren verschillende onderwerpen de revue. Denk hierbij onder andere aan het maken marktanalyses, het opstellen van waardeproposities en aan het aanleren van managementtechnieken die kunnen worden toegepast binnen bedrijfstransformaties en binnen het financiële domein. Daarnaast besteedt het programma aandacht aan klantgerichte concepten zoals prijsstrategieën en e-commerce. 

The Next Organization organiseert groeiprogramma in Ghana

Het Ghana Business Star-groeiprogramma, dat het beste te omschrijven is als een mix van theoretische modules en praktische oefeningen om geleerde lessen in de praktijk te brengen, wordt door voormalige deelnemers betiteld als “baanbrekend”, “praktisch”, “flexibel” en “gewoonweg geweldig”. 

Dit jaar zal de vierde editie van het event plaatsvinden. De organisatie is ditmaal in handen van Minoek Wijs. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Femke Dekker, die vorig jaar het programma leidde. Net als haar voorganger is Wijs van Nederlandse origine en heeft ze een flink trackrecord opgebouwd in Ghana. Daarnaast heeft ze meer dan twaalf jaar aan ervaring op het gebied van werving, selectie, menselijk kapitaal en bedrijfsontwikkeling.

Wijs is sinds 2014 actief in Afrika en verhuisde medio 2017 definitief naar het continent. Momenteel houdt ze zich onder meer bezig met JobnetAfrica, een banenplatform en een recruitment services provider voor bedrijven die op zoek zijn naar kandidaten voor leidinggevende functies.

“Minoek verstaat de Ghanese cultuur en arbeidsethiek. Dit, gecombineerd met haar hands-on mentaliteit, haar proactieve aanpak en haar positieve instelling, maakt haar de ideale professional om van het 2020 Business Star Growth Program in Ghana een succes te maken”, besluit The Next Organization.