Overnameadviseur Marktlink begeleidt Gemini Techniek bij verkoop

06 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marktlink heeft zijn eerste deal in februari afgerond. De overnameadviseur begeleidde Gemini Techniek bij de verkoop aan het snelgroeiende Geurtsen Groep uit Deventer.

Han Nijland, een van de eigenaren van Gemini Techniek, toont zich verheugd met de deal. “We hebben met Geurtsen Groep een goede match gevonden. Door deze samenwerking kan Gemini Techniek verder professionaliseren en doorgroeien in een volgende fase. Alle bedrijven in de groep profiteren van de synergievoordelen. We hebben alle vertrouwen in deze mooie stap.”

Gemini Techniek werd meer dan dertig jaar geleden opgericht. Het bedrijf uit Haaksbergen ontwerpt en bouwt vul-, doseer- en reinigingsmachines en levert aan klanten in verschillende industrieën zoals verf- en lak, behang, beton, inkt en de chemische industrie. Tot de klantenkring van het bedrijf behoren spelers als Akzo Nobel, BASF en Hempel. Tevens verzorgt Gemini de installatie, het onderhoud en de service van de machines.

Overnameadviseur Marktlink begeleidt Gemini Techniek bij verkoop

Om verdere groei te realiseren, namen de eigenaren van Gemini Techniek Marktlink in de arm om een strategische partner te vinden. Jeffrey Scholtens van het M&A-bureau over het eindresultaat: “De Geurtsen Groep bleek al snel de juiste partij. Door de aansluiting bij Geurtsen kan Gemini hun secundaire processen onderbrengen bij de groep en zo de volle focus houden op haar product en de verdere groei van de organisatie.” 

Voor Geurtsen Groep ligt de deal in lijn met zijn buy-and-build strategie, die al een aantal jaar geleden is ingezet. Het bedrijf uit Deventer werd in 1926 opgericht als haardensmederij, maar is door de jaren heen getransformeerd tot een moderne machinefabriek. De afgelopen jaren werden onder meer machinefabriek Westerhof uit Denekamp (2016) en Servicegroep BST uit Hengelo (2017) ingelijfd.

Met de toevoeging van Gemini Techniek groeit de dekking van Geurtsen Groep in Oost-Nederland, en wint het aan schaal. Hierdoor kan het bedrijf beter inspelen op de wensen van klanten als Ben & Jerry’s, Stegeman en Nouryon. Patrick Geurtsen, directeur van de Geurtsen Groep, zegt hierover: “De eisen die aan onze organisatie worden gesteld zijn strenger, terwijl de vraag naar snelheid en flexibiliteit aanzienlijk is toegenomen. Met een grotere productiecapaciteit en een groter team aan technische specialisten kunnen we flexibeler plannen, efficiënter produceren en sneller leveren.”