Maarten Rijssenbeek partner in Forensic Crime-tak van Deloitte

07 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maarten Rijssenbeek is aangesteld als Partner binnen de Nederlandse Forensic & Financial Crime-praktijk van Deloitte.

De Forensic & Financial Crime-praktijk bij Deloitte heeft de afgelopen jaren een snelle groei van de vraag naar zijn diensten doorgemaakt. Als kersverse partner binnen de praktijk zal Rijssenbeek zich gaan richten op het ondersteunen van klanten met vraagstukken op het gebied van financiële criminaliteit, handhaving van regelgeving, onderzoeken en proceswerk.

Financial crime-expert

Maarten Rijssenbeek kan bogen op meer dan vijftien jaar ervaring op het gebied van forensisch onderzoek en financiële criminaliteit. Gedurende zijn lange staat van dienst heeft hij bijgedragen aan uiteenlopende onderzoeken naar en vervolging van fraude-, corruptie- en witwaspraktijken en strafzaken.

Maarten Rijssenbeek, Partner Forensic & Financial Crime bij Deloitte

Oorspronkelijk gestart in zijn loopbaan als bedrijfsjurist (bij Stibbe) en strafrechtadvocaat (Nolan Advocaten), werkte Rijssenbeek vervolgens ruim tien jaar bij het Openbaar Ministerie, als Officier van Justitie en plaatsvervangend Advocaat-Generaal. Daarnaast fungeerde hij als landelijk coördinerend officier terrorismefinanciering, vanuit het Functioneel Parket, Team Internationaal en Operationele Coördinatie (TIOC).

Overige rollen gedurende zijn jaren bij het OM behelsden onder ander zijn rol als voorzitter van de TF Taskforce en Programmaleider van FEC-TF (Financieel Expertise Centrum-Terrorisme Financiering). Daarnaast is Rijssenbeek medeoprichter en voorzitter van een interagency-partnerschap en een publiek-privaat partnerschap tegen terrorismefinanciering, en is hij nauw betrokken geweest bij de oprichting van een publiek-privaat partnership tegen ernstige criminaliteit en het witwassen van geld. Tot slot is Rijssenbeek lid geweest van de Nederlandse FATF-delegatie en is hij nog altijd (sinds 2016) gastdocent aan de Universiteit Leiden, op het gebied van terrorismefinanciering en -sancties.

Naast het helpen van klanten zal Rijssenbeek vanuit zijn nieuwe partnerrol ook het bredere debat gaan voeren en stimuleren, om zo het (inter)nationaal kader voor financiële misdaad naar een volgend niveau te tillen. Dit omvat in het bijzonder het faciliteren van zowel publiek-private samenwerkingsverbanden, evenals samenwerking tussen bedrijven.