E&E-adviseur Bas Doets na vijf jaar weg bij Provincie Overijssel

11 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vijf jaar lang zette Bas Doets zich vanuit E&E advies in bij de Provincie Overijssel. Doets kijkt met een tevreden gevoel terug op deze periode.

“Eind december heb ik mijn laatste werkzaamheden verricht voor de provincie Overijssel. Na één jaar teamleider en vier jaar accounthouderschap van Oost NL, Novel-T, Kennispoort Regio Zwolle en Cleantech Regio zit mijn opdracht erop en is het tijd voor wat nieuws”, vertelt Bas Doets, die sinds 2012 werkzaam is bij E&E advies als Managing Partner: “Met elkaar hebben we in Overijssel een krachtig innovatie-ecosysteem weten in te richten en van daaruit hebben we de economie van Overijssel een flinke impuls gegeven.” 

Verschillende professionals waarmee Doets heeft samengewerkt reageerden op LinkedIn positief over zijn werkzaamheden bij de Provincie Overijssel, zoals Ron Nuwenhof, Sectormanager High Tech bij Oost NL: “Een mooie en prettige samenwerking met jou bij de provincie Overijssel wordt afgesloten. Het was een genot om vanuit Oost NL met je te mogen samenwerken en je kan terugkijken op hele mooie werkzaamheden en resultaten. Bedankt Bas!” 

Bas Doets, Managing Partner bij E&E advies

Naast lovende woorden van collega’s, reageerde één iemand op LinkedIn ook kritisch en wel over de contractvorm: “Gefeliciteerd met de mooie werkzaamheden en met de resultaten. Het is dan vervolgens niet gebruikelijk om op zo’n moment als dit een kritische noot te plaatsen. Maar ik doe het toch, onder andere omdat we elkaar kennen. Het is raar en in mijn ogen onwenselijk om als organisatie iemand voor vijf jaar in te huren, om meerdere redenen. En andersom zorg ik er zelf voor dat dat niet gebeurt”, aldus Jan Willem Wolff, eigenaar en oprichter van adviesbureau Wolff Management Consultancy. 

Doets, die eerder onder meer actief was bij adviesorganisaties B&A (2005 - 2011) en Bureau van Werven (2011 - 2012), laat in een sportieve reactie blijken dat hij begrijpt waar de opmerking van Wolff vandaan komt: “Dank voor je felicitaties Jan Willem. Deze opvatting siert je, de reden ken ik ook en ik ben het grotendeels met je eens. Desalniettemin is het af en toe toch te prefereren om te betalen voor het gebruik in plaats van voor het bezit, ook al is het voor langere tijd.”

De Managing Partner van E&E advies, die in 1999 aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn doctorandustitel in de Economische Geografie behaalde, besluit: “Ik wil gedeputeerde Eddy van Hijum, de mensen van de eenheid Economie en Cultuur, het team innovatie, Oost NL, Novel-T, Kennispoort Regio Zwolle en CTRD hartelijk danken voor de prettige samenwerking. Heel veel succes met het realiseren van alle nieuwe plannen, er staat nog veel moois te gebeuren. En ongetwijfeld tot ziens.”