IT-detacheerders Borg Projecten en OSC worden zusterbedrijven

22 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

IT-detacheerders en consultancybureaus Borg Projecten en OSC zijn een strategische samenwerking met elkaar aangegaan. Met de deal vergroten zij hun bestaande klantenportfolio’s en onderstrepen zij hun groeiambities.

De samenwerking, zo blijkt uit een persverklaring, is voortgekomen uit het besef “dat beide bureaus veel met elkaar gemeen hebben”, waaronder hun gezamenlijke “meer dan vijftig jaar aan ervaring” in het vakgebied, evenals hun “complementaire klantenportefeuilles”.

Opgericht in 1987 door Vincent Engelen en met ruim 70 werknemers en 40 verbonden freelancers, is OSC een detacherings- en adviesorganisatie uit Amsterdam. Sinds de oprichting levert het bureau experts op het gebied van ICT-infrastructuur. OSC detacheert consultants op langdurige ICT-projecten bij corporates, instellingen en overheden. Zo heeft het bureau opdrachten uitgevoerd voor onder meer Rabobank, DHL ING, ABN AMRO, Heineken, IBM en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Een jaar na de oprichting voegde ook Lex Oosterloo zich in het management. Jarenlang hebben Oosterloo en Van Engelen gezamenlijk leiding gegeven aan OSC.

Groei-ambities

In 2018 werd een nieuwe groeifase ingeluid, waarbij een nieuwe kapitaalinjectie in het bedrijf werd gedaan. In een deal, die door Marktlink werd begeleid, werd het bedrijf overgenomen door het managementteam en een investeerder. Het nieuwe management kocht 55% van de aandelen en de investeerder de rest. In lijn met deze doorgevoerde management buyout, vervult Van Engelen sinds 2018 de rol van Commissaris. OSC wordt anno 2020 geleid door een managementteam dat naast Oosterloo bestaat uit: Roel Keuker (Business Growth Manager) en Michel Smith (Commercieel Directeur).

IT-detacheerders Borg Projecten en OSC worden zusterbedrijven

Volgend op deze ontwikkelingen en in lijn met hun groeiambities voor de toekomst, is OSC onlangs een partnership aangegaan met Borg Projecten, opgericht in 2001, gevestigd in Hardinxveld-Giessendam en met zo’n 100 medewerkers in dienst, eveneens een specialist op het gebied van ICT-infrastructuur. Het bedrijf, dat werd opgericht door Mark Manders, levert zijn klanten detacherings-, consultancy, outsourcings- en recruitmentdiensten. Manders stond zes jaar terug ook al aan de basis van FinProf, een jonge organisatie gericht op de resourcing van finance professionals, zowel interim als vast.

Sneller schakelen, eigen identiteit behouden

Door de samenwerking worden OSC en Borg Projecten nu zusterbedrijven van elkaar, waarbij er een “gezamenlijke, overkoepelende directie is ingesteld, maar beide partijen hun eigen identiteit zullen blijven behouden”, valt te lezen in een persverklaring. “Binnen de detacheringsmarkt is er veel concurrentie en dan is een samenwerking als deze iets wat we alleen maar toejuichen”, laat OSC algemeen directeur Oosterloo weten, om daar nog aan toe te voegen: “Het wordt geen vrijblijvende samenwerking, we gaan echt de krachten bundelen.”

“Dat we allebei onze eigen identiteit behouden is een weloverwogen keuze geweest”, voegt Ronald Jansen, directeur Borg Projecten, toe: “Op deze manier blijven we een bekende en betrouwbare partner voor onze vaste klanten, maar halen we tegelijkertijd het beste uit onze samenwerking door aan de achterkant sneller en efficiënter te kunnen schakelen. Samen verder gaan zorgt ervoor dat we elkaar alleen maar versterken.”