Finance bureau Staan start executive search label

14 januari 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Financieel advies- en interimbureau Staan gaat voor klanten nu ook werving & selectie verzorgen. Daartoe is het een apart label gestart.

Onder dit nieuwe label – Haelermans & Engelsman – gaat het bureau plaatsingen verzorgen voor finance functies met een salaris vanaf €125.000. “We kiezen bewust voor deze niche”, zegt Jos Haelermans, een partner bij Staan, die samen met medepartner Douwe Engelsman aan de wieg staat van het nieuw gevormde executive search kantoor.

Volgens de oprichters weet het bureau zich te onderscheiden in de markt door “als geen ander te weten wat er nodig is voor een goede match tussen klant en kandidaat”. Engelsman: “Niet elke kandidaat is geschikt voor elke functie. Een familiebedrijf dat in handen van private equity komt heeft een andere executive nodig dan een bedrijf dat uitbreidt van een enkele markt naar 25 markten. We weten heel goed wie waar past.” 

Haelermans & Engelsman

Het bieden van wervingsdiensten is niet nieuw voor Staan. Doordat het bureau echter steeds meer vragen kreeg vanuit zijn klantenkring – vooral top 500 bedrijven en organisaties in Nederland – “verdiende de groeiende vraag een eigen naam en business line”, laten de oprichters weten.

Geïntegreerde dienstverlening

De stap past daarnaast in een bredere trend , waarbij adviesbureaus profiteren van de netwerken van klanten en consultants/kandidaten om meer geïntegreerde diensten aan te bieden. Zo zijn partijen als AevesBenefit, Boer & Croon, Leeuwendaal en Berenschot ook al actief in de executive search markt. “Wij merken dat de vraag naar finance kandidaten op C-level flink aan het toenemen is. Er is behoefte aan een partij die snel kan inspelen op verzoeken”, legt Haelermans uit.

Staan werd in 2007 opgericht en focust zich exclusief op het finance & control domein. Het snelgroeiende bureau – een FD Gazellen in 2019 – heeft vestigingen in Amsterdam en ‘s Hertogenbosch.